Ξεσηκώθηκαν όλες οι μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες κατά του Τραμπ

Ξεσηκώθηκαν όλες οι μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες κατά του Τραμπ

Δεν είμαστε εχθροί του λαού οι δημοσιογράφοι

-Είμαστε εχθροί της ανεξέλεγκτης εξουσίας, γράφει η «Chicago Sun-Times»

Ανακάλυψε ο αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ποιος είναι ο μεγάλος εχθρός του: Είναι οι δημοσιογράφοι. Αυτούς που ανακαλύπτουν οι περισσότεροι πρόεδροι και πρωθυπουργοί μόλις αρχίσει να τρίζει η καρέκλα τους από την πολιτική τους και τα μέτρα που παίρνουν, τα οποία χειροτερεύουν τη ζωή του πολίτη σε κάθε επίπεδο.

Ήδη πάνω από 350 δημοσιογραφικοί οργανισμοί της Αμερικής πέρασαν στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον Τραμπ ότι επιχειρεί να υπονομεύσει την ανεξαρτησία του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και στοχοποιεί δημοσιογράφους, ενώ οι δηλώσεις του αποτελούν απειλή για τον ρόλο του Τύπου απέναντι στην εξουσία.

Είναι πάντως ανησυχητικό ότι σε γκάλοπ της εταιρείας Ipsos το 43% των Ρεπουμπλικανών δήλωσε ότι ο πρόεδρος της χώρας θα πρέπει να έχει την εξουσία να κλείνει Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που «τηρούν κακή στάση»!

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας…
Σε αυτή την επιχείρηση φίμωσης του Τύπου που επιχειρεί ο αρχηγός του Λευκού Οίκου απάντησαν με μπαράζ άρθρων όλες οι μεγάλες εφημερίδες της Αμερικής. Η «Chicago Sun-Times» με τίτλο «Εχθροί της αλαζονείας» γράφει:

«Ο Πρόεδρος Τραμπ λέει ότι οι δημοσιογράφοι είναι ‘‘εχθροί του λαού’’. Ψέμα. Αντίθετα, μπήκαμε σε αυτή τη δουλειά για να κάνουμε τη ζωή ‘‘του λαού’’, δηλαδή και ημών, καλύτερη. Άρα σε τι είμαστε εχθροί; Είμαστε εχθροί της ανεξέλεγκτης εξουσίας και των χαριστικών προνομίων. Είμαστε εχθροί της αλαζονείας. Είμαστε εχθροί της άποψης ότι ο μόνος τρόπος για να ανέλθεις είναι να πατήσεις πάνω σε άλλους. Είμαστε εχθροί της πλήρους απραξίας όταν δολοφονούνται από ενόπλους παιδιά στα σχολεία.

Είμαστε εχθροί των γεμάτων βία δρόμων. Είμαστε εχθροί της ανεργίας, της κακής εκπαίδευσης, του ρατσισμού και της απάθειας. Είμαστε φίλοι του δίκαιου θυμού και των πραγματικών δακρύων. Είμαστε φίλοι των ουσιαστικών λύσεων, όπως πιο αυστηροί νόμοι για τα όπλα και καλύτερα σχολεία. Είμαστε φίλου του δασκάλου που δεν τα παρατάει, των μικροεπιχειρηματιών που προσλαμβάνουν αποφυλακισμένους, του αρχιτέκτονα που σχεδιάζει όμορφα κτίρια, του αστυνομικού που κάνει το καθήκον του.

Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πούμε την ιστορία της πόλης μας, το σύνολο των ιστοριών κάθε κατοίκου του Σικάγου, δίκαια και ειλικρινά.

‘‘Εχθροί του λαού’’; Πραγματικά πιστεύουμε ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί γνωρίζουν πως ο Τραμπ λέει βλακείες. Πιστεύουμε ότι κατανοείται πως μια ελεύθερη κοινωνία είναι αδύνατον να υπάρξει χωρίς ανεξάρτητο Τύπο. Για το καλό όλων μας, θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας».


Σχολιάστε εδώ