Τα βήματα που πρέπει να γίνουν για τη δημιουργία του Δικαστικού Μεγάρου

Τα βήματα που πρέπει να γίνουν για τη δημιουργία του Δικαστικού Μεγάρου

-Επισημαίνει στο έγγραφό του προς τον δήμαρχο το υπουργείο Δικαιοσύνης

Τα βήματα που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για τη δημιουργία Δικαστικού Μεγάρου στο κέντρο του Πειραιά, θέτει το υπουργείο Δικαιοσύνης σε έγγραφό του προς τον Δήμο Πειραιά, σε απάντηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, που βάζει τις προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση του έργου μετά την παραχώρηση του κτιρίου της πρώην Ραλλείου.

Το δημοτικό συμβούλιο ζητούσε συγκεκριμένα πράγματα για να προχωρήσουν οι διαδικασίες, αλλά το υπουργείο, στο έγγραφο, δεν απαντά σε τίποτα απ’ αυτά, απλώς προτείνει τη συγκρότηση Επιτροπής…

Οι όροι και οι προϋποθέσεις που έθεσε το δημοτικό συμβούλιο διαβιβάστηκαν στο Γραφείο Οργάνωσης και Διοίκησης της Γραμματείας του πρωθυπουργού στις 25 Ιουνίου, η οποία το προώθησε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο έστειλε έγγραφο προς τον Δήμο Πειραιά μετά από τρεις εβδομάδες.

Προηγουμένως, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου είχε ζητήσει από τον δήμο τοπογραφικό διάγραμμα του ακινήτου που παραχωρείται, τίτλους ιδιοκτησίας και οικοδομική άδεια για την ανέγερσή του.

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπασπύρου με έγγραφό του προς τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη ζητούσε να συσταθεί Επιτροπή, για να αποτυπώσει τους όρους και τις προϋποθέσεις του σχεδίου σύμβασης.

Θεωρείται βέβαιο ότι στις επόμενες μέρες θα καθορισθεί η ημερομηνία συνεδρίασης της Επιτροπής που θα θέσει τις βάσεις για την υλοποίηση του έργου.


Σχολιάστε εδώ