Επιτέλους, θα μπει μια τάξη στη Χερσαία Ζώνη Λιμένος Σαλαμίνας

Επιτέλους, θα μπει μια τάξη στη Χερσαία Ζώνη Λιμένος Σαλαμίνας

Επιτέλους, θα μπει μια τάξη στη Χερσαία Ζώνη Λιμένος Σαλαμίνας, η οποία έχει καθορισθεί με ΦΕΚ του 1963, αλλά σήμερα, με την αλλαγή των δεδομένων και του οικιστικού ιστού, είναι αντιλειτουργική, ανεδαφική και προβληματική.

Ενδεικτικό της δυσλειτουργικότητας που προκαλεί η σημερινή εφαρμογή της Λιμενικής Ζώνης είναι ότι η Ακτή Καραϊσκάκη, η παραλία της Κούλουρης δηλαδή, είναι ενταγμένη σ’ αυτήν, παρόλο που τα καταστήματα φθάνουν μέχρι τον παραλιακό δρόμο! Το 1963 όμως γύρω από την παραλία υπήρχαν μόνο… χωράφια, οπότε σωστά η περιοχή είχε ενταχθεί στη Λιμενική Ζώνη.

Επίσης, ο παραλιακός δρόμος των Παλουκίων (που συνήθως πήζει λόγω της κίνησης των ferry, ιδιαίτερα το καλοκαίρι και τις ημέρες αιχμής) δεν μπορεί να αστυνομεύεται από την Τροχαία αλλά από το Λιμενικό, αφού ανήκει στη Χερσαία Ζώνη Λιμένος. Για να μην υπάρχουν οι δυσλειτουργίες αυτές, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας Μ. Κορράς, ανέθεσε σε εμπειρογνώμονα να εκπονήσει νέο σχέδιο ορισμού της Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης με βάση τα νέα δεδομένα και τις αλλαγές που έχουν γίνει στον οικιστικό ιστό των παραλιών του νησιού. Η μελέτη θα έχει ολοκληρωθεί το φθινόπωρο.


Σχολιάστε εδώ