Ένα ακόμα άλμα για τους τρεις… μεγάλους στην Ευρώπη

Ένα ακόμα άλμα για τους τρεις… μεγάλους στην Ευρώπη

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Η ευρωπαϊκή περιπέτεια των τριών «μεγάλων» ελληνικών ομάδων συνεχίζεται και η Ελλάδα συνεχίζει να μαζεύει βαθμούς, έχοντας σταθεροποιηθεί στη 14η θέση της UEFA. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Ολυμπιακός στην ίδια φάση στο Γιουρόπα.

Πριν από πέντε χρόνια, την ίδια μέρα, η ΑΕΚ έπαιζε στο Πήλιο φιλικό με την ΑΕ Διμηνιού, προετοιμαζόμενη για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ήταν 14 Αυγούστου του 2013. Μία πενταετία μετά η «Ένωση» έβγαζε νοκ άουτ από το Τσά­μπιονς Λιγκ τη Σέλτικ, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του… Φονέα των Σκωτσέζων και είναι ένα βήμα από τους ομίλους, 12 χρόνια μετά την τελευταία της συμμετοχή, αφού η ουγγρική Βίντι δεν τρομάζει.

Ο ΠΑΟΚ πέταξε έξω μετά τη Βασιλεία και τη Σπαρτάκ Μόσχας και του απομένει να κάνει ένα ακόμη μεγάλο βήμα απέναντι στην Μπενφίκα για να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους.

Και απέναντι στους Ελβετούς και απέναντι στους Ρώσους η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν καλύτερη στα μεγαλύτερα διαστήματα των τεσσάρων αγώνων που έδωσε.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δείχνει έτοιμος για τα… αστέρια. Το ήξερε εξαρχής ότι ο δρόμος του δεν θα είναι εύκολος και η Μπενφίκα είναι μια ομάδα που δύσκολα μπορεί να την καταβάλει. Μετά από δύο υπερβάσεις ο «Δικέφαλος» θα πρέπει να κάνει και ένα… άλμα για να φτάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το θέμα είναι ότι αυτός ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια ακόμη και τους Πορτογάλους και αυτό διότι παντού παίζει για τη νίκη.

Όσο για τον Ολυμπιακό, αφού απέκλεισε με δύο νίκες τη Λουκέρνη, καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπέρνλι για να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Μια ομάδα χωρίς ευρωπαϊκές παραστάσεις, αλλά που παίζει στην Πρέμιερ Λιγκ και δέχεται γκολ με το… σταγονόμετρο.

Φωτο: sport24.gr


Σχολιάστε εδώ