Τώρα ανακάλυψε ότι τα Μνημόνια ήταν ένας οκτάχρονος εφιάλτης ο Μοσκοβισί!

Τώρα ανακάλυψε ότι τα Μνημόνια ήταν ένας οκτάχρονος εφιάλτης ο Μοσκοβισί!

-Και ξαφνικά το παίζει φιλέλληνας, αναζητώντας την ψήφο της Ελλάδας στη μάχη της εκλογής του διαδόχου του Γιούνκερ

Λαλίστατος έχει γίνει τον τελευταίο καιρό για την Ελλάδα ο Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, μέχρι του σημείου να διερωτάται κανείς πού οφείλεται αυτός ο ξαφνικός έρωτας με τη χώρα μας, δεδομένου ότι τις δύσκολες στιγμές, όταν τα ελληνικά θέματα ήταν στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν τον είδαμε να δίνει μάχη για λύσεις που δεν θα οδηγούσαν σε ακόμη μεγαλύτερο σφίξιμο του ζωναριού του Έλληνα, η ζωή του οποίου είχε ήδη πάρει την κατηφόρα.

Τώρα ανακάλυψε ότι τα Μνημόνια που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα ήταν ένας οκτάχρονος εφιάλτης, όπως έγραψε στο άρθρο του στην «Die Welt» με τίτλο «Μαθήματα από την Ελλάδα». Όταν όμως μας τα επέβαλαν τα αφεντικά του, δεν τον είδαμε να αντιδρά. Τώρα, ξαφνικά, καταγγέλλει τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και την Ουάσινγκτον για τη σκληρότητα των μέτρων… συμμόρφωσης που επέβαλαν κατά της Ελλάδας.

Άσε που ξαφνικά διαπίστωσε ότι είναι πολύ σκληρή η απόφαση για τη μείωση των συντάξεων. Εδώ και πάνω από έναν χρόνο, όμως, έχει γίνει κεντρικό θέμα αντιπαράθεσης στην ελληνική πολιτική σκηνή και λέξη δεν είχατε πει, αγαπητέ κύριε Πιερ Μοσκοβισί.

Τώρα θυμήθηκε να μας πει ότι δεν αισθανόταν καλά «όταν πίσω από κλειστές πόρτες αποφασίζαμε για το μέλλον εκατομμυρίων Ελλήνων. Από δημοκρατική σκοπιά, αυτό ήταν σκανδαλώδες, διότι μόλις λίγοι υπουργοί ήταν επαρκώς ενημερωμένοι και είχαν συγκεκριμένη εντολή». Και κατέληξε επισημαίνοντας: «Ορισμένες ιδιαίτερα ακραίες και προσωπικές θέσεις έβλαψαν και τη σχέση μας με τους Έλληνες και οδήγησαν μάλιστα στο να αποφασίσει το Eurogroup ιδιαίτερα σκληρές μεταρρυθμίσεις». Όλα αυτά τα δάκρυα, κύριε Πιερ Μοσκοβισί, είναι κροκοδείλια και δεν κοστίζουν ούτε ένα ευρώ.

Και δεν βγάζουν τον ασθενή από την εντατική. Θα είχαν ενδεχομένως αποτέλεσμα αν είχατε το θάρρος να τα πείτε την ώρα που συνεδρίαζε το Eurogroup. Και αν επέμεναν στις σκληρές μεταρρυθμίσεις, να υποβάλλατε την παραίτησή σας. Αλλά τι λέμε…
Δεν ερωτευθήκατε ξαφνικά την Ελλάδα, κύριε Μοσκοβισί. Την ψήφο της θέλετε για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν μετά την αποχώρηση του Γιούνκερ.


Σχολιάστε εδώ