Υπέρ του αυτόνομου ρόλου της Κεντροαριστεράς ο Γιάννης Ραγκούσης

Υπέρ του αυτόνομου ρόλου της Κεντροαριστεράς ο Γιάννης Ραγκούσης

Επιμένει στον αυτόνομο ρόλο της Κεντροαριστεράς ο Γιάννης Ραγκούσης, που ταυτόχρονα εκτιμά πως μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να είναι ο χώρος της Κεντροαριστεράς καθοριστικός παράγοντας και ρυθμιστής των εξελίξεων το προσεχές χρονικό διάστημα και κυρίως στην εκλογική διαδικασία και το μετεκλογικό σκηνικό.

Ο άλλοτε υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε μάλιστα μεταφέρει στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ την εκτίμηση πως η Κεντροαριστερά μπορεί να αποκτήσει σημαντική κοινοβουλευτική δύναμη υιοθετώντας την απλή αναλογική (πάνω από 40 βουλευτές), οπότε όχι μόνο θα μπλόκαρε οποιαδήποτε αυτοδυναμία, αλλά θα είχε τη δυνατότητα να επιβάλει προγραμματικές συ­γκλίσεις και κυρίως να περάσει αρκετές θέσεις της.

Αν και πολιτικά εκτιμά ο Γιάννης Ραγκούσης ότι δεν θα πρέπει η Κεντροαριστερά να γίνει ακολούθημα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, είναι αρκετά προσεκτικός έναντι της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο κ. Ραγκούσης δεν είχε απολύτως καμία κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και ούτε ζήτησε ούτε και συζητήθηκε ποτέ το ενδεχόμενο να είναι στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή.

Ο κ. Ραγκούσης, παρά τις επιφυλάξεις και τους προβληματισμούς του για επιλογές και χειρισμούς της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, εξακολουθεί να δίνει τη μάχη για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και την ανάδειξή της σε καθοριστικό και ρυθμιστικό παράγοντα των εξελίξεων.


Σχολιάστε εδώ