Τη Novartis θα ρίξει κατά των πυρκαγιών η κυβέρνηση

Τη Novartis θα ρίξει κατά των πυρκαγιών η κυβέρνηση

Σε εξαιρετικά βαριά ατμόσφαιρα, λόγω των φονικών πυρκαγιών και των χειρισμών που έγιναν, και υπό το διαρκές σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης, τόσο το Μαξίμου όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν εναγωνίως ένα νέο πλαίσιο, μια νέα γραμμή πλεύσης για να μπορέσουν να σταθούν όρθιοι και να οργανώσουν με αξιώσεις την επόμενη μέρα και κυρίως να θέσουν τους όρους της εκλογικής αναμέτρησης, όποτε και αν γίνει αυτή.

Όμως σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη όλα τα προηγούμενα σενάρια και οι σχεδιασμοί έχουν καεί λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα αλλά των συνεχών, σαφών προειδοποιήσεων των δανειστών για μη αναστροφή των μεταρρυθμίσεων και τήρηση των συμφωνηθέντων.

Για την ώρα τουλάχιστον και καθώς είναι ακόμα νωπές οι εικόνες και οι χειρισμοί από την πύρινη κόλαση, το Μέγαρο Μαξίμου έχει εγκαταλείψει κάθε ιδέα για γιορτές και θριαμβολογίες για την τυπική έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια.

Επιπλέον, επανεξετάζει, με πιο ρεαλιστικό τρόπο, όσα αρχικά είχαν σχεδιαστεί να ανακοινωθούν ως εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ, όπως, π.χ., εκτεταμένες φορολογικές ελαφρύνσεις, οικονομικά βοηθήματα / επιδόματα σε κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται από την κρίση, πιθανό πάγωμα της περικοπής συντάξεων κ.ά. (αν και το ΔΝΤ για άλλη μια φορά λέει «όχι» στην έκθεσή του).

Τις ίδιες ώρες ο προβληματισμός είναι έντονος σε υπουργούς, βουλευτές αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, «η τραγωδία με τις φωτιές μας έχει οδηγήσει όλους σε δεινή θέση καθώς όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι δεν υπήρχε οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού κ.λπ».

Η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετικά βαριά και στο Μαξίμου αλλά και στο κόμμα και αναζητούνται εναγωνίως τρόποι για να αποσυμπιεστεί η κατάσταση και να μειωθεί κατά το δυνατόν το κλίμα διαμαρτυρίας και αποδοκιμασίας που υπάρχει για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Στο Μαξίμου γίνονται συνεχείς συσκέψεις προκειμένου να βρεθεί τρόπος για να βελτιωθεί η εικόνα της κυβέρνησης και κυρίως να μην πληγεί προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας. Κύριο μέλημα είναι να αλλάξει το ταχύτερο δυνατόν η πολιτική ατζέντα και να φύγει από την πρώτη γραμμή το θέμα των πυρκαγιών, των χειρισμών που έγιναν και της απόδοσης ευθυνών, κάτι που φαντάζει αδύνατο με 90 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και καμένα σπίτια.

Για την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη ευκαιρία θα επανέλθουν στην πρώτη γραμμή τα θέματα της Novartis καθώς και άλλες υποθέσεις με χροιά ή ενδείξεις σκανδάλων, που όμως δεν μπορούν να σκεπάσουν την τραγωδία στο Μάτι.


Σχολιάστε εδώ