Θα είναι μεγαλύτερο έγκλημα από τη Συμφωνία των Πρεσπών

Θα είναι μεγαλύτερο έγκλημα από τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τελικά η κυβέρνηση βρήκε τρόπο να ξε­μπερδέψει με τους μουφτήδες, καθώς με τροπολογία επέβαλε και για τους ίδιους το όριο των 67 ετών για συνταξιοδότηση με το πρόσχημα ότι ασκούν και δικαστικές αρμοδιότητες.

Είναι άθλιος ο τρόπος με τον οποίο το ελληνικό κράτος φέρθηκε στους δύο μουφτήδες και φυσικά προσθέτει επιχειρήματα στην Τουρκία, καθώς δείχνει πόσο εξαρτημένοι μπορεί να είναι από την ελληνική διοίκηση οι θρησκευτικοί λειτουργοί της μειονότητας. Όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, καθώς όποιος κι αν είναι ο τοποτηρητής ή ο νέος μουφτής που θα προωθηθεί στη θέση αυτή θα υπονομευθεί από την πρώτη στιγμή από το προξενείο και τους μηχανισμούς του. Οι δύο γηραιοί μουφτήδες, που ξηλώνονται, με τα πολλά στραβά τους, είχαν ένα στοιχειώδες κύρος που τους επέτρεπε να επιβιώνουν στον ανορθόδοξο πόλεμο που διεξάγει το τουρκικό κράτος και παρακράτος στη Θράκη.

Εκτός εάν αυτός ακριβώς είναι ο στόχος, η πλήρης απαξίωση των δύο μουφτειών, ώστε να διευκολυνθεί ο στόχος της Τουρκίας για πλήρη κυριαρχία των ψευδομούφτηδων Ξάνθης και Κομοτηνής στη Θράκη …

Εάν όμως συμβεί αυτό, και πολύ σύντομα θα μπορούμε να σχηματίσουμε εικόνα για τις προθέσεις, τότε θα μιλάμε για πολύ μεγαλύτερο έγκλημα από αυτό που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι διέπραξε με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στην Κομοτηνή πάντως η Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας κάνει δουλειά, με παρεμβάσεις σε τζαμιά, σχολεία, ιδιόκτητα κτίρια, νεκροταφεία… Άνθρωποι όπως ο Σελίμ Ισά, που έχει αναλάβει αυτήν την αποστολή, προσφέρουν πολλά και αθόρυβα. Ανακαίνιση 17 τζαμιών μέσα στην Κομοτηνή, παρεμβάσεις σε δύο άλλα τζαμιά, το Ταμπακχανέ και το Κιρμαχαλά, βελτίωση σχολικών κτιρίων, ενίσχυση του ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής και του κτιρίου του οικοτροφείου του.

Έργα συντήρησης και ανακαίνισης γίνονται σε μια σειρά από κτίρια ώστε αρχικά να αποφευχθεί η κατάρρευσή τους και κατόπιν να αξιοποιηθούν.

Και η Διαχειριστική ακολουθεί τη μοίρα κάθε τομέα, κάθε φορέα στη χώρα. Αρκεί να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι, με σθένος και όραμα, που μπορούν να κάνουν θαύματα.

exofrenikos@hotmail.com


Σχολιάστε εδώ