Απάντηση ΣΚΑΪ και Τατιάνας στο εμπάργκο της κυβέρνησης με δεύτερο σταθμό

Απάντηση ΣΚΑΪ και Τατιάνας στο εμπάργκο της κυβέρνησης με δεύτερο σταθμό

Μπροστά σε νέες, δομικές αλλαγές βρίσκεται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ. Ψυχαγωγία ή ενημέρωση ή και τα δύο και με πόσους εργαζόμενους. Επιπλέον, η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για την επιβολή εμπάργκο στον σταθμό, καθιστά αναγκαία την ενεργοποίηση του παλαιότερου σχεδίου για τον ΣΚΑΪ 24.

Η αναμενόμενη συνεργασία με την Τατιάνα Στεφανίδου γίνεται με στόχο την ενίσχυση της θεαματικότητας, δείχνει όμως και την αλλαγή της φυσιογνωμίας του σταθμού, που ξεκίνησε με την προσθήκη των διαφόρων μουσικών reality games και κορυφώθηκε το 2016 με τη χρυσοφόρο συνεργασία με τον Ακτσούν Ιλιτζαλί. Οι συζητήσεις με τον τούρκο ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού και παραγωγό τηλεοπτικών προγραμμάτων συνεχίζεται με στόχο την ανανέωση της συνεργασίας, η οποία λήγει τον Ιούνιο του 2019. Όμως ο Θοδωρής Κυριακού έχει ήδη προσεγγίσει τον Ατσούν Ιλιτζαλί, με την συνάντησή τους στις Κάννες. Ο ΑΝΤ1, που δύο φορές απέρριψε το πρόγραμμα του «Survivor», θέλει να επιστρέψει στην πρώτη θέση με δημοφιλή τηλεοπτικά προγράμματα.

 

 Εθνική εμβέλεια

Ο ΣΚΑΪ ουσιαστικά καλείται να διαχειριστεί την επιτυχία του, δεδομένου ότι βρίσκεται στην κορυφή και μάλιστα με υψηλά ποσοστά και στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Η ιδέα του ΣΚΑΪ 24 παραμένει ενεργή και σχετίζεται με τον διαχωρισμό των sites που έχει ο σταθμός και με την ανάπτυξη αυτόνομου ενημερωτικού καναλιού. Ο νόμος πλέον δεν επιτρέπει τη χορήγηση άδειας ενημερωτικού τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας, οπότε μπορεί να υπάρχει μετάδοση από τις πλατφόρμες Cosmote TV, Nova, WIND Vision και Vodafone TV, με παράλληλη μετάδοση και από το Internet. Υπάρχει άλλωστε και η εντονότερη συνεργασία με τον Action 24 του Διονύση Παναγιώτακη, το οποίο συνεργάζεται με την ομάδα του «Πρώτου Θέματος». Ο τηλεοπτικός σταθμός είναι περιφερειακός και το ΕΣΡ και η κυβέρνηση σχεδιάζουν το επόμενο διάστημα να ασχοληθούν με τη συγκεκριμένη κατηγορία σταθμών, αφήνοντας πίσω την προκήρυξη για τους θεματικούς.

Στον ΣΚΑΪ θα παραμείνει η πρωινή ενημερωτική ζώνη ως τις 12 το μεσημέρι και τα δύο δελτία ειδήσεων και οι υπόλοιπες εκπομπές θα μεταδίδονται στο Internet και στο Action 24, το οποίο παραλαμβάνει ήδη έτοιμα δελτία ειδήσεων από το www.skai.gr. Μέσα από τη συνεργασία αυτή αναδύεται το λεγόμενο «ευρωπαϊκό μέτωπο», όπως εκφράζεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

ΠΗΓΗ: typologies.gr


Σχολιάστε εδώ