Στο συνεργείο ήταν τα πυροσβεστικά οχήματα!

Στο συνεργείο ήταν τα πυροσβεστικά οχήματα!

-Για ανταλλακτικά αξίας μόλις 3.000 ευρώ!

Βαραίνει με συντριπτικά στοιχεία ο φάκελος για τις τεράστιες ευθύνες των αρμοδίων, οι οποίοι την ώρα της μάχης αποδείχτηκαν πολύ λίγοι για τη θέση που κατείχαν. Είναι αδιάσειστα τα στοιχεία για τις ευθύνες που έχουν για τους 90 και πάνω που κάηκαν αλλά και για τους τραυματίες, που ξεπερνούν τους 200, πέρα από τα χιλιάδες σπίτια που έγιναν στάχτη.

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτουν στελέχη της Πυροσβεστικής, σύμφωνα με τα οποία καινούργια οχήματα βρίσκονται στα συνεργεία, ενώ αν βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή κάποιοι από τους νεκρούς θα ζούσαν σήμερα.
Γράφει πολύ χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Δημήτρης Σταθόπουλος σε άρθρο του στα «Νέα»:

«Είναι αδιανόητο αυτή τη στιγμή στο Πυροσβεστικό Σώμα ακόμη και τα καινούργια οχήματα δεκαετίας και τα φορτηγά υδροφόρα, που στοιχίζουν έως και 400.000 ευρώ, να είναι καθηλωμένα στα συνεργεία εδώ και δύο χρόνια επειδή δεν υπάρχουν ανταλλακτικά που στοιχίζουν 3.000 ευρώ. Και αυτό γιατί λόγω της μνημονιακής πολιτικής και των περικοπών στον προϋπολογισμό δεν χορηγούνται κονδύλια».


Σχολιάστε εδώ