ΕΡΤ1 – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ «Παναθηναϊκός 1993-1994»

ΕΡΤ1 – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ «Παναθηναϊκός 1993-1994»

Η συμπαραγωγή της ΕΡΤ με τη Nova, «Η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου», είναι μια ποδοσφαιρική-αθλητική βιβλιοθήκη, κληρονομιά για τις επόμενες γενιές, που θα συνδυάσει το πολύτιμο αθλητικό τηλεοπτικό Αρχείο της ΕΡΤ με το αποκλειστικό υλικό που δημιούργησε και εξασφάλισε το δημοσιογραφικό δυναμικό των καναλιών Novasports.

Οι Έλληνες φίλαθλοι, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ιστορία του επαγγελματικού ελληνικού ποδοσφαίρου από τη γέννησή του, τη σεζόν 1979-1980 ώς τις μέρες μας.

Σε αυτή τη σειρά εκπομπών οι τηλεθεατές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικούς ήρωες που μας συγκινούν, ενώ διηγούνται άγνωστες ιστορίες από τα «ρομαντικά» χρόνια που αγωνίζονταν.

    Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 5 Αυγούστου 2018, στις 22:00

 «Παναθηναϊκός 1993-1994»

Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στον Παναθηναϊκό της σεζόν 1993-1994, όταν οι «πράσινοι» έχασαν το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση, ενώ κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στην «Ένωση», σε έναν από τους καλύτερους τελικούς που έγιναν ποτέ (2-2 κανονική διάρκεια, 3-3 στην παράταση και 4-2 στα πέναλτι).

Στην εκπομπή μιλούν  βασικοί πρωταγωνιστές εκείνης της σεζόν, όπως οι Δημήτρης Σαραβάκος, Χουάν Ραμόν Ρότσα, Κριστόφ Βαζέχα, Γιόζεφ Βάντσικ, Στράτος Αποστολάκης, Σπύρος Μαραγκός, Κώστας Φραντζέσκος.

Παράλληλα, οι φίλοι του ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια του αφιερώματος θα θυμηθούν πώς κύλησε η σεζόν με τον Ίβιτσα Όσιμ στον «πράσινο» πάγκο, ο οποίος ήταν υπό αμφισβήτηση καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και τελικά αντικαταστάθηκε στα τελευταία παιχνίδια από τον Χουάν Ραμόν Ρότσα. Σύμφωνα με όσα λένε οι πρωταγωνιστές, εκείνη την περίοδο μπήκαν οι «βάσεις» για την εξαιρετική ομάδα της επόμενης διετίας, η οποία στη συνέχεια κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του UEFA Champions League.

Ακόμα, οι τηλεθεατές θα δουν πώς εξελίχθηκε εκείνη τη χρονιά, όταν και είχε γίνει μεγάλη φασαρία για τον αγωνιστικό «παροπλισμό» των Δημήτρη Σαραβάκου και Χουάν Χοσέ Μπορέλι, ενώ ήταν η τελευταία σεζόν του «μικρού» Δημήτρη Σαραβάκου στον Παναθηναϊκό.


Σχολιάστε εδώ