Στην εντατική παραμένει ο Άκης Σακελλαρίου – Κρίσιμες ώρες για την υγεία του από τη νόσο των λεγεωνάριων

Στην εντατική παραμένει ο Άκης Σακελλαρίου – Κρίσιμες ώρες για την υγεία του από τη νόσο των λεγεωνάριων

Ο δημοφιλής ηθοποιός νοσηλεύεται στην εντατική με σοβαρή πνευμονία που οφείλεται στο βακτήριο legionella και στη λοίμωξη των λεγεωνάριων που αυτό προκαλεί.

Σύμφωνα με το news247.gr,   είναι διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου “Σωτηρία” νοσηλεύεται ο ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει προσβληθεί από το βακτήριο legionella και τη νόσο των λεγεωνάριων.

Ο ηθοποιός εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή, έχοντας παρουσιάσει υψηλό πυρετό. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν ακολούθησε το θίασο της παράστασης “Mamma Mia”, στην οποία πρωταγωνιστεί, στον επόμενο σταθμό της περιοδείας στην Κρήτη.

Η νόσος των λεγεωνάριων εμφανίζει συμπτώματα με πυρετός, ρίγος, κεφαλαλγία, πόνο στους μυς, που στην συνέχεια εξελίσσονται σε ξηρό βήχα, δυσκολία στην αναπνοή, ακόμη και βαριάς μορφής πνευμονίας.

Τα συμπτώματα μπορεί να εκδηλωθούν ακόμη και σε διάστημα δέκα ημερών, ενώ η πλειονότητα των ασθενών απαιτείται να νοσηλευθεί, αν και δεν νοσούν όλοι, αφού κάποιοι το αντιλαμβάνονται ως βαρύ κρυολόγημα.

Σημειώνεται ότι το βακτήριο που την προκαλεί, εντοπίζεται σε συστήματα νερού, ενώ αποικίζει σε συστήματα ύδρευσης, όπως και το δίκτυο παροχής θερμούς ή κρύου νερού.


Σχολιάστε εδώ