Ομολογία Τσούπρα: Δεν έγινε οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών

Ομολογία Τσούπρα: Δεν έγινε οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών

Επί δύο ώρες κατέθετε σήμερα η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Βαρβάρα Γνεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί η προκαταρκτική εξέταση για τη πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ifemerida.gr, η κυρία Τσούπρα, η οποία αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου, στην κατάθεσή της, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι άλλο είναι η εκκένωση τύπου «άτακτη φυγή» και άλλο είναι η οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών. Αυτό το τελευταίο δεν έγινε ποτέ, υποστήριξε.

Όπως πρόσθεσε, πρέπει να κάνει εισήγηση η Πυροσβεστική στον αρμόδιο δήμαρχο και όσον αφορά την εκκένωση πρέπει να αποφασίσει η ίδια η Πυροσβεστική Υπηρεσία γιατί πλέον φτάνουμε στη διάσωση, την οποία κάνει εκείνη.

Χάρτης της περιοχής: Η Διώνη, στην εντελώς αντίθετη πλευρά από αυτήν που κατευθύνθηκε η φωτιά
Χάρτης της περιοχής: Η Διώνη, στην εντελώς αντίθετη πλευρά από αυτήν που κατευθύνθηκε η φωτιά

Ακόμη, σημείωσε ότι ο δήμος και η περιφέρεια επεμβαίνουν μόνο όταν δεν υπάρχει φωτιά στον συγκεκριμένο χώρο, αλλιώς δεν μπορούν να επέμβουν βάσει νόμου.

Η κυρία Τσούπρα τόνισε ότι στις 18:10 η Πυροσβεστική είπε προφορικά πως πρέπει να απομακρυνθεί ο κόσμος από τον Νέο Βουτζά, αλλά αυτό δεν γινόταν γιατί η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη.

Τέλος, η κυρία Τσούπρα κατέθεσε: «Εμείς βλέπαμε μια φωτιά από πάνω απλώς. Η ενημέρωση που είχαμε είναι ότι πάει στη Διώνη. Στη αντίθετη πλευρά. Στείλαμε μήνυμα σε όλους τους αρμόδιους για το Συντονιστικό. Έλειπε η Πυροσβεστική. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άκυρο. Έγινε 20.20».

Μάλιστα, είπε πως υπάρχει και σχετικό έγγραφο από την Πυροσβεστική, το οποίο έδωσε στην εισαγγελέα.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε εδώ