Οικογενειακή υπόθεση…

Οικογενειακή υπόθεση…

Προαγωγές αποφάσισε το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο από τον βαθμό του συμβούλου πρεσβείας Α’ στον βαθμό του πληρεξουσίου υπουργού Β΄. Προάγονται οι:
Ντούτη Καλλιόπη, Λιανίδου Ελένη, Μπεγλίτης Παναγιώτης, Κωνσταντόπουλος Αλέξης, Γκίκας Ιωάννης, Παπανδρέου Δημήτριος, Μπιζάκης Θεόδωρος, Νικολαΐδης Ιωάννης-Μιλτιάδης, Κρίκος Νικόλαος, Παπακώστας Αντώνιος, Βενιζέλος Σταύρος.

Είχε πλάτες…
Τώρα να πούμε ότι συγκεκριμένος εκ των προα­χθέντων δεν πληρούσε τις τυπικές προϋποθέσεις; Μάλλον δεν έχει νόημα, καθώς όλοι το γνωρίζουν, όσοι τουλάχιστον παρακολουθούσαν την πολιτική επικαιρότητα της τελευταίας δεκαετίας, μιας και η υπουργική ιδιότητα και η στενή σχέση με την πολιτική ηγεσία είναι εισιτήριο που παρακάμπτει την τυπική διαδικασία…

Δούλεψαν τα τηλέφωνα…
Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο αποφάσισε μετακινήσεις διπλωματών στη συνεδρίασή του στις 10 Ιουλίου.

• Από Αρχές Εξωτερικής Υπηρεσίας σε Κεντρική Υπηρεσία (ΚΥ):
Μ.-Ι. Νικολαΐδης (ΣΠ Α’) από Παρίσι σε ΚΥ, Ο. Αναγνωστοπούλου (ΣΠ Α’) από Δουβλίνο σε ΚΥ (ανάκληση γνωμοδότησης για τοποθέτηση σε Σόφια), Κ. Δανασσής (ΣΠ Α’) από Λουξεμβούργο σε ΚΥ (ανάκληση γνωμοδότησης για τοποθέτηση στο Γκουανγκζού), Κ. Κοδέλλας (ΓΠ Α’) από ΜΑ ΟΗΕ σε ΚΥ, Γ.-Μ. Παπαϊωάννου (ΓΠ Γ’) από Σεράγεβο σε ΚΥ (ανάκληση γνωμοδότησης για τοποθέτηση σε Βερολίνο).

• Από Κεντρική Υπηρεσία σε Αρχές Εξωτερικής Υπηρεσίας:
Μ. Τριπολιτάκης (ΣΠ Β’) από ΚΥ σε Σόφια, Σ. Δεμέστιχας (ΓΠ Α’) από ΚΥ σε Ναϊρόμπι, Α. Σπυρόπουλος (ΓΠ Γ’) από ΚΥ σε Βερολίνο (ανάκληση γνωμοδότησης για τοποθέτηση σε πρεσβεία Βηρυτού), Α. Μανιατάκης (ΓΠ Γ’) από ΚΥ σε Σεράγεβο (ανάκληση γνωμοδότησης για τοποθέτηση σε Ριάντ), Δ. Μαρίνης (ΓΠ Γ’) από ΚΥ σε ΜΑ ΕΕ, Κ. Ανδρουλάκης (ΓΠ Γ’) από ΚΥ σε Χαράρε, Π. Κουγιού (ΓΠ Γ’) από ΚΥ σε Σιγκαπούρη (ανάκληση γνωμοδότησης για τοποθέτηση σε Σεράγεβο).

• Από Αρχή Εξωτερικής Υπηρεσίας σε Αρχή Εξωτερικής Υπηρεσίας:
Α. Ιωαννιδης (ΣΠ Α’) από ΓΠ Τορόντο σε ΜΑ ΕΕ (ανάκληση γνωμοδότησης για τοποθέτηση σε ΚΥ), Ν. Σιγάλας (ΣΠ Α’) από ΓΠ Μόντρεαλ σε Πεκίνο, Γ. Σκούτας (ΣΠ Α’) από Σιγκαπούρη σε Αμπούτζα, Μ. Γαβριηλίδης (ΣΠ Α’) από ΜΑ ΟΑΣΕ σε ΓΠ Μόντρεαλ (ανάκληση γνωμοδότησης για τοποθέτηση σε ΓΠ Κορυτσάς), Σ. Κοντοβουνίσιος (ΓΠ Γ’) από Ναϊρόμπι σε Παρίσι, Γ. Κρανιάς (ΓΠ Γ’) από Αμπού Ντάμπι σε Σόφια (ανάκληση γνωμοδότησης για τοποθέτηση σε Αβάνα).

Αν κρίνουμε από τις πολλές ανακλήσεις προηγούμενων αποφάσεων, μάλλον έπεσε πολύ τηλέφωνο και παρασκήνιο και σε αυτές τις αποφάσεις… Και πώς να μην συμβεί αυτό, καθώς πλέον και το Διπλωματικό γίνεται οικογενειακή υπόθεση. Και φυσικά οι μπαμπάδες, πρώην ή και νυν πρέσβεις, όλο και κάποια πρόσβαση διατηρούν στο υπουργείο για να κάψουν μια κακή η να εξασφαλίσουν μια καλή τοποθέτηση των βλαστών τους… Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ εκεί στο Νεοκλασικό…

exofrenikos@hotmail.com


Σχολιάστε εδώ