…για να μπει στον ΣΥΡΙΖΑ

…για να μπει στον ΣΥΡΙΖΑ

-Του απέκλεισαν Επικρατείας και Ευρωκοινοβούλιο

Μετά τις πολιτικές περιπλανήσεις του και τις διαρκείς μεταπηδήσεις του σε ομάδες, κινήσεις και κόμματα, ο Γιάννης Ραγκούσης (υπουργός της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου) φαίνεται να «αγκυροβολεί» στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα να… «ζητιανεύει» / διαπραγματεύεται και κάποιο υπουργείο στον τελευταίο πριν από τις εκλογές ανασχηματισμό που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Ραγκούσης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συναντηθεί το τελευταίο διάστημα τουλάχιστον δύο φορές με τον Αλέξη Τσίπρα και φιλοδοξεί όχι μόνο να πάρει μια υπουργική θέση αλλά και να είναι ο συνδετικός κρίκος για το άνοιγμα και τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με την Κεντροαριστερά και με κόσμο που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Οι φιλοδοξίες του κ. Ραγκούση ωστόσο υπερβαίνουν κατά πολύ την ανάληψη μιας υπουργικής θέσης. Στόχος του είναι να κλειδώσει τη συμμετοχή του σε μια διευρυμένη ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ως ο αυθεντικός εκφραστής της σύγχρονης και με κυβερνητική εμπειρία Κεντροαριστεράς.


 Ποιο υπουργείο θέλει


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του Γ. Παπανδρέου έχει ζητήσει υπουργική θέση στον ανασχηματισμό και μάλιστα συζητείται το σενάριο να σπάσει το υπουργείο Υποδομών και να αναλάβει ως υφυπουργός στο κομμάτι των συγκοινωνιών. Επίσης συζητήθηκε και το σενάριο να περιληφθεί στο Επικρατείας ή στη λίστα για την Ευρωβουλή.

Ωστόσο φαίνεται πως του ξεκαθαρίστηκε έγκαιρα πως δεν υπάρχει περίπτωση να είναι στις εκλόγιμες θέσεις στο Επικρατείας. Παρόμοια ήταν και η απάντηση για τη λίστα της Ευρωβουλής. Ο κ. Ραγκούσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι πολύ κοντά στο να κλειδώσει τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση στον επικείμενο ανασχηματισμό, ενώ φαίνεται να κλειδώνει και η συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Κυκλάδων. Εκεί τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, ως πρώτο κόμμα, έχει τρεις βουλευτές (Ν. Συρμαλένιος, Αντ. Συρίγος, Ν. Μανιός), σε περίπτωση όμως που είναι δεύτερο κόμμα στις εκλογές θα εκλέξει μόνο έναν βουλευτή.


Σχολιάστε εδώ