Ο τουρισμός είναι η δύναμή μας,  αν τον αξιοποιήσουμε σωστά

Ο τουρισμός είναι η δύναμή μας, αν τον αξιοποιήσουμε σωστά

-Μπορεί να αποτελέσει τον… πύραυλο της Ανάπτυξης

Μυρίζουν ψητό, βλέπουν ότι ο τουρισμός πετάει και έχουν βάλει στο μάτι κολοσσοί του χώρου την εξαγορά ξενοδοχείων πολυτελείας σε Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα και όχι μόνο. Ακόμη και Κινέζοι ενδιαφέρονται.
Μόνιμα το «ΠΑΡΟΝ» φωνάζει ότι η αξιοποίηση των τουριστικών πλεονεκτημάτων που έχει χαρίσει η φύση στην Ελλάδα μας, που δεν τα έχει καμία άλλη χώρα, θα μπορούσε να είναι ο… πύραυλος της Ανάπτυξης και να προσφέρει ένα πλούσιο εισόδημα στον κάθε Έλληνα.

Δυστυχώς, όμως, ποτέ καμία κυβέρνηση –ακόμη και ηγέτες μας με όραμα– δεν έβαλε το κεφάλαιο «τουρισμός» ως πρώτη προτεραιότητα για την οικονομική αυτοτέλεια της χώρας μας και του ελληνικού λαού. Αν το είχαν κάνει, δεν θα είχαμε καταντήσει ζήτουλες της οικουμένης.

Οι ομορφιές μας είναι ο κράχτης. Αρκεί να τις αξιοποιήσουμε σωστά. Αυτό είναι το «Α» και το «Ω» της ευθύνης των πολιτικών μας κατ’ αρχάς αλλά και όλων των οικονομικών παραγόντων του τόπου. Γιατί έτσι θα μπορέσουμε να στείλουμε στον αγύριστο το ΔΝΤ και τους… «θεσμούς». Αρκετά μας ρήμαξαν…

Μεγάλη πηγή η κρουαζιέρα
Ήδη η Ελλάδα είναι ο τρίτος προορισμός κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, μετά την Ισπανία και την Ιταλία. Και οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των αφίξεων (χωρίς αναχωρήσεις) είναι: Πειραιάς 900.000, Μύκονος 600.000, Κέρκυρα 700.000, Σα­ντορίνη 750.000, Κατάκολο 450.000, Ρόδος 260.000, Ηράκλειο 240.000, Χανιά (Σούδα) 143.000, Πάτμος 110.000 και Κεφαλονιά και Ιθάκη 120.000 (έναντι 61.598 πέρυσι).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA), οι άμεσες δαπάνες που κάνουν οι ταξιδιώτες κρουαζιέρας στην Ελλάδα έφτασαν το 2017 στα 546 εκατ. ευρώ, ενώ η Ιταλία εισέπραξε 5,4 δισ. ευρώ και η Ισπανία 1,4 δισ. ευρώ.
Αντιλαμβάνεται ο καθένας μας τα τεράστια περιθώρια αύξησης των εισπράξεων που έχει η Ελλάδα, αρκεί να αναβαθμίσουμε το «προϊόν» που προσφέρει η ελληνική κρουαζιέρα.


Σχολιάστε εδώ