«Βρώμικο πόλεμο» από  τον ΣΥΡΙΖΑ φοβάται η ΝΔ

«Βρώμικο πόλεμο» από τον ΣΥΡΙΖΑ φοβάται η ΝΔ

-Με αποκαλύψεις γαλάζιων σκανδάλων -Στη μάχη των εκλογών

Μπορεί η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» της Βουλής να έθεσε στο αρχείο την υπόθεση με την εξωχώρια εταιρεία (offshore) του Άδ. Γεωργιάδη, ωστόσο αυτό δεν άμβλυνε την αγωνία που υπάρχει διάχυτη στα ηγετικά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας για εκκρεμότητες του παρελθόντος. Εκκρεμότητες που είτε βρίσκονται είτε πρόκειται να τεθούν υπό δικαστική διερεύνηση και αφορούν την περίοδο 2012 – 2014, όταν η παράταξη είχε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Οι φήμες και τα σενάρια που συχνά πυκνά διακινούνται και κάνουν λόγο για εμπλοκή κορυφαίων στελεχών σε υποθέσεις που αποπνέουν οσμή σκανδάλου (Novartis κ.ά.) επιτείνουν τον εκνευρισμό μεταξύ των στελεχών. Κι αυτό διότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού μπορεί να οδηγήσει και τι θα φέρει στο φως η δικαστική έρευνα, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για υποθέσεις με αρκετές σκοτεινές πτυχές. Δεδομένου δε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές και αν σκάσει βόμβα μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα και να κάνει δύσβατο τον δρόμο του κ. Μητσοτάκη προς την εξουσία.

Η αγωνία προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη ένταση, καθώς στην Πειραιώς είναι πεπεισμένοι ότι η κυβέρνηση θα μετέλθει κάθε τρόπο προκειμένου να πλήξει επί ηθικής βάσεως τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της. Θεωρούν δε ότι στην προσπάθειά της αυτή δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει και όργανα της δικαιοσύνης. Ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί στα κεντρικά γραφεία είναι όσα, μεταξύ άλλων, είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προσπαθεί να διχάσει με ψεύτικα διλήμματα. Θα κατασκευάσει εχθρούς. Θα εργαλειοποιήσει θεσμούς, όχι μόνον τη δικαιοσύνη, ενδεχομένως και το Σύ­νταγμα», ανέφερε και πρόσθεσε: «Θα επινοήσει σκάνδαλα, θα κάνει καθημερινότητα τις συκοφαντικές διαβολές και τα βρώμικα χτυπήματα». Από τα παραπάνω προκύπτει με σαφήνεια ότι στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουν πως η κυβέρνηση δεν θα επισπεύσει απλώς τη διαλεύκανση εκκρεμών υποθέσεων, αλλά θα… κατασκευάσει και σκάνδαλα! Με την αρωγή ή όχι της δικαιοσύνης.

Στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους λένε ότι «από αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του περιμένουμε τα χειρότερα», θεωρούν δε ότι προκειμένου να μην απολέσουν την εξουσία είναι «ικανοί για όλα». Δεν αποκλείουν μάλιστα στην προσπάθειά τους αυτή να έχουν τη βοήθεια μερίδας δικαστικών λειτουργών που είτε είναι φίλα προσκείμενοι στην κυβέρνηση είτε θα βρεθούν υπό καθεστώς πιέσεων.

Υπό αυτό το πρίσμα, στα ηγετικά κλιμάκια περιμένουν με έκδηλο ενδιαφέρον τις αλλαγές που θα κάνει η κυβέρνηση (πιθανότατα το φθινόπωρο) στην ηγεσία της δικαιοσύνης. Ήτοι τον Άρειο Πάγο, το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο. Θεωρούν ότι τα πρόσωπα που θα επιλεγούν για τις θέσεις αυτές θα είναι με γνώμονα να υπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα σχέδια της κυβέρνησης. Κεντρικό ρόλο στην «επίθεση λάσπης», όπως προκαταβολικά τη χαρακτηρίζουν, θεωρούν ότι θα διαδραματίσουν πρόσωπα εντός κι εκτός κυβέρνησης που διακατέχο­νται από «εμπάθεια» και «ρεβανσιστική διάθεση» έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει στείλει μήνυμα διπλής κατεύθυνσης προς ανώτατους δικαστικούς παράγοντες της χώρας: Πρώτον, να μην καταστούν συνεργοί ή συμμέτοχοι στα σκοτεινά σχέδια της κυβέρνησης και, δεύτερον, ότι ερχόμενη στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση του κύρους και της μεγαλύτερης αυτονομίας της δικαιοσύνης.

Γ. ΖΑΦΕΙΡΗΣ


Σχολιάστε εδώ