Ε.Ε.Α.: «Ώρα να δείξουμε όλοι την αλληλεγγύη μας»

Ε.Ε.Α.: «Ώρα να δείξουμε όλοι την αλληλεγγύη μας»

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αρκετοί αγνοούνται, ενώ εκατοντάδες δίνουν τη δική τους μάχη σε νοσοκομεία. Χιλιάδες άλλοι βρέθηκαν ξαφνικά μακριά από τις εστίες τους, ενώ πάρα πολλοί επαγγελματίες και επιχειρηματίες είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Αυτή είναι η πραγματικότητα από χθες το βράδυ για τους κατοίκους πολλών περιοχών της Αττικής που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές.

Αυτή την κρίσιμη ώρα που δοκιμάζονται οι συνάνθρωποί μας, εμείς οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους. Σίγουρα κανείς δεν είναι σε θέση να φέρει πίσω τις ζωές που χάθηκαν. Όμως αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και λειτουργήσουμε με αλληλεγγύη, είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε έστω και λίγο τη δραματική κατάσταση για όσους κατάφεραν να σωθούν και που σήμερα παλεύουν να σταθούν όρθιοι. Κανείς δεν πρέπει να μένει μόνος του.

Με αυτό το σκεπτικό, η Διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προσφοράς όχι μόνο προς τα μέλη του αλλά προς όλους τους πολίτες που έχουν τη διάθεση και τη δυνατότητα να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν.

Από σήμερα Τετάρτη 25/7 έως και μεθαύριο Παρασκευή μεσημέρι 27/7 και ώρες από 09.00 -17.00, όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρνει στο ισόγειο του κτιρίου του ΕΕΑ (Πανεπιστημίου 44 και Χ. Τρικούπη, τηλ επικοινωνίας 210-3380203 και 210-3380206) τρόφιμα, νερά, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης που θα προσφερθούν στους πληγέντες κατοίκους της Αττικής.

Οι ανάγκες που υπάρχουν είναι μεγάλες και η οποιαδήποτε προσφορά μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των συνανθρώπων μας. Εμφιαλωμένα νερά, τρόφιμα στερεά και υγρά μακράς διάρκειας, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, φάρμακα, είναι ορισμένα από τα είδη που χρειάζονται αυτή την στιγμή οι συνάνθρωποι μας. Κανείς δεν θα σταθεί στο πόσα φέρνει ο καθένας. Σημασία έχει να στείλουμε παντού το μήνυμα της ανιδιοτελούς προσφοράς και της εγρήγορσης. Και να δείξουμε σε αυτούς τους ανθρώπους που χτυπήθηκαν σκληρά, ότι τους νοιαζόμαστε και δεν τους έχουμε αφήσει στο έλεος του Θεού. Είναι η στιγμή που πρέπει να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο και να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα αποσταλούν αμέσως στις πληγείσες περιοχές. Είναι το πρώτο βήμα δράσης που κάνει το ΕΕΑ και θα ακολουθήσουν και άλλα, σε συνεργασία με τους Δημάρχους των περιοχών και με την Πολιτεία. Παράλληλα θα υπάρξουν στοχευμένες δράσεις για την στήριξη των επαγγελματιών των περιοχών αυτών, προκειμένου να βοηθήσουμε να λειτουργήσουν ξανά τις επιχειρήσεις και τα μαγαζιά τους. Ήδη το ΕΕΑ φροντίζει για την άμεση καταγραφή των ζημιών από πραγματογνώμονες, έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων.


Σχολιάστε εδώ