Στ. Παπαθεμελής: Ως εδώ και μη παρέκει!

Στ. Παπαθεμελής: Ως εδώ και μη παρέκει!

Stelios Papathemelis (3267843030).jpg
Του
ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ
Προέδρου Δημοκρατικής Αναγέννησης


O συστηματικός, επίμονος και δυστυχώς επίσημος εθνομηδενισμός στη χώρα μας την τελευταία 25ετία δεν κατάφερε και πολλά πράγματα, ευτυχώς, αν κρίνει κανείς από την πρόσφατη έρευνα της Οpinion Poll:

«Πρώτα Έλληνες αισθάνονται οι πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 65 και άνω κατά 92,42%, 55-64 ετών κατά 80%, στις ηλικίες 45-64 ετών σε ποσοστό 79,55%, όσων η ηλικία είναι 35-44 κατά 74,55%, στην ηλικία 25-34 ετών το 73,91% των ερωτηθέντων. Και στην ηλικία 18-24 ετών πρώτα Έλληνες αισθάνονται το 58,33% όσων συμμετείχαν στην έρευνα» (απόδειξη ότι δεν μαθαίνουν Ιστορία).

Ελπιδοφόρο ωστόσο το μήνυμα που βγαίνει. Ανεπισκίαστος ο μέγας Θουκυδίδης στον Περικλέους «Επιτάφιο» (Β, 60): «Καλώς μεν γαρ φερόμενος ανήρ το καθ’ εαυτόν διαφθειρομένης της πατρίδος ουδέν ήσσον ξυναπόλλυται, κακοτυχών δε εν ευτυχούση πολλώ μάλλον διασώζεται» (μτφ.: Κάθε πολίτης που ευτυχεί ως άτομο, αν η πατρίδα του αφανιστεί σέρνεται μαζί της στον όλεθρο. Ενώ ο πολίτης που δυστυχεί σε ευτυχισμένη πολιτεία έχει αυξημένες ελπίδες να σωθεί).

Ενδιαφέρουσα η συνέντευξη του αυστριακού καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κουρτς («Καθημερινή», 15/2/2018). Θετικά:

α) Η έκκλησή του «να προστατεύσουμε τα σύνορα της ΕΕ». Αυτό βεβαίως, ας μην κρυβόμαστε, προϋποθέτει διαφορετική FRONTEX και ευρωπαϊκό στρατό, εντεταλμένο manu militari να εγγυάται τα σύνορα.

β) Το ξεκαθάρισμά του ότι οι διαπραγματεύσεις ΕΕ – Τουρκίας πρέπει να σταματήσουν αμέσως, δοθέντος ότι η Τουρκία «σταθερά απομακρύνεται από την Ευρώπη και τις αξίες της τα τελευταία χρόνια».

Αρνητική απολύτως η παρακάτω δήλωσή του: «Χαιρετίζουμε θερμά τη Συμφωνία των Πρεσπών». Αυστριακός είναι, δεν φταίει εξ ολοκλήρου ο ίδιος, αλλά οι φαιδρότητες των ημετέρων που ξετρέλαναν τους έξω.

Στα κωμικοτραγικά διαλείμματα του καθ’ ημέραν βίου οι παρεμβάσεις του ΥΕΘΑ, που παραμονές της Συνόδου του ΝΑΤΟ διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό: α) Ότι τα Σκόπια δεν θα λάβουν πρόσκληση για ένταξη – τελικά την έλαβαν εν χορδαίς και οργάνοις. β) Ότι ο Ζάεφ δεν θα ήταν στην οικογενειακή φωτογραφία της Συνόδου – τελικά ήταν πρώτος και καλύτερος.

Αν μεταξύ τυρού και αχλαδίου κατασκευάζουμε διπλωματικό τετελεσμένο (fait accompli), τότε η υπογραφή των Πρεσπών (χωρίς εξουσιοδότηση, χωρίς κύρωση = επαγωγή εννόμων αποτελεσμάτων τέτοιας βαρύτητας) αποτελεί έγκλημα εσχάτης προδοσίας.

Στο μεταξύ τα τουρκικά μαχητικά παραβιάζουν κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθησιν τον εθνικό μας χώρο. Ο μικρο-Μουσταφά (Ακιντζί) αυτοπαρουσιάζεται στο ΣΑ του ΟΗΕ ως Πρόεδρος της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου» και τουρκική NAVTEX δεσμεύει ελληνικές περιοχές νοτίως της Κρήτης! Και εδώ ξετρυπώνει το Καστελλόριζο. Οι ΗΠΑ θέλουν να ξεκολλήσουν τον Ερντογάν από τον Πούτιν. Του τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Τίποτε δικό τους, όλα ελληνικά.

Μόνη απάντηση ο πατριωτισμός των Ελλήνων. Είναι το δυνατότερο έρεισμα και αντίδοτο της αντίστασης του λαού στον επελαύνοντα διεθνισμό των αγορών. Μη διανοηθεί κάποιος να παραδώσει την ΑΟΖ Καστελλορίζου.

Ως εδώ και μη παρέκει!


Σχολιάστε εδώ