Σοκάρει ο δήμαρχος Ραφήνας: Υπάρχουν νεκροί από τη φωτιά!

Σοκάρει ο δήμαρχος Ραφήνας: Υπάρχουν νεκροί από τη φωτιά!

Εχουν καεί πάνω από 200 σπίτια, υπάρχουν νεκροί λέει ο δήμαρχος Ραφήνας

«Υπάρχουν νεκροί απο την φωτιά, ακόμη δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο αριθμός τους» είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, δίνοντας τραγική διάσταση στον πύρινο εφιάλτη που ζει η Αττική σήμερα!


Οι λέξεις του Δημάρχου έβγαιναν με δυσκολία, καθώς ενώ βρισκόταν «στον αέρα», ακούστηκε συνεργάτης του να τον ενημερώνει ότι υπάρχει κάποιος νεκρός, με τον Δήμαρχο να ρωτά «αν είναι “καμμένος;».

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος, με βαριά φωνή και εμφανή στενοχώρια συνέχισε την συνομιλία του λέγοντας ότι σίγουρα υπάρχουν νεκροί απο την φωτιά κι ότι ακόμη δεν μπορεί κανείς να πει πόσοι είναι αυτοί, στηριζόμενος προφανώς σε όλες τις πληροφορίες που έχει συλλέξει απο τα μέτωπα της φωτιάς που κατακαίει την περιοχή της ανατολικής Αττικής, σε ένα εξαιρετικά ευρύ μέτωπο.

Όπως είπε ο κ. Μπουρνούς, είδε ανθρώπους γεμάτους εγκαύματα να στέκονται στην άκρη του δρόμου περιμένοντας για βοήθεια, ενώ προσέθεσε ότι η καταστροφή απο την πύρινη λαίλαπα στην περιοχή είναι τεράστια, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 200 καμένα σπίτια.

Ο κ. Μπουρνούς επανέλαβε λίγο αργότερα στον ΣΚΑΪ: «Εχω δει μάλλον έναν νεκρό, είδα έναν άνθρωπο ακίνητο στο δρόμο στα δυτικά όρια του Δήμου» είπε ο κ. Μπουρνούς προσθέτοντας ότι είδε και αρκετούς με εγκαύματα.

Οπως είπε στον ΣΚΑΪ η φωτιά είναι μέσα στη Ραφήνα, και καίει ανεξέλεγκτη. « Η πυροσβεστική δεν επιχειρεί αλλά προσπαθεί να απεγκλωβίσει κατοίκους» είπε. Σύμφωνα με τον κ. Μπουρνούς υπάρχουν πάρα πολλοί εγκλωβισμένοι στην παραλία τόσο στο Μάτι όσο και στο Κόκκινο Λιμανάκι όπου έχουν καεί ολοσχερώς τα σπίτια, μαζί και το δικό του.

Εκπρόσωπος πυροσβεστικής: 6 τραυματίες με εγκαύματα

Η εκπρόσωπος του Συντινιστικού της Πυροσβεστικής που έκανε ενημέρωση λίγο πριν τις 21:30 δεν μίλησε για νεκρούς και έκανε λόγο για 6 τραυματίες από εγκαύματα. Παράλληλα, ενημέρωσε ότι η χώρα μας υπέβαλε αίτημα για διεθνή συνδρομή στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Πηγή:iefimerida.gr

Σχολιάστε εδώ