Ο Τσακαλώτος και ο Δραγασάκης

Ο Τσακαλώτος και ο Δραγασάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως έχει γράψει ξανά το «Π», ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν θα είναι πιθανότατα στη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Ωστόσο τα τελευταία 24ωρα υπήρξαν σκέψεις για παραμονή του κ. Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών, λόγω της ετοιμότητας με την οποία αντιμετώπισε την ψυχρολουσία από τους Γερμανούς για τα ισοδύναμα προκειμένου να μην εφαρμοστεί ο αυξημένος ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση. Ρόλο-κλειδί στην οικονομική πολιτική θα έχει ο Γιάννης Δραγασάκης και οι Αλέξης Χαρίτσης και Στέργιος Πιτσιόρλας. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σοβαρές προτάσεις να παραμείνει σε κυβερνητική θέση -με αυξημένες αρμοδιότητες- ο κ. Τσακαλώτος.

Πάντως οι πρόσφατες παρεμβάσεις του ΔΝΤ, που θέτει θέμα μη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων και απαιτεί νέες μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά και μετά το Μνημόνιο, δείχνουν ότι οι φιέστες μπορεί να έχουν επικοινωνιακό όφελος, αλλά η καθημερινότητα θα είναι διαφορετική. Άλλωστε το μπλόκο των Γερμανών στον ΦΠΑ στα νησιά έδειξε το αυστηρό πλαίσιο εποπτείας υπό το οποίο θα βρίσκεται η ελληνική οικονομία μετά την 21η Αυγούστου.

Παράλληλα οι δανειστές επιχειρούν να κόψουν τα φτερά της κυβέρνησης για νέα πακέτα παροχών ή ένα νέο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης». Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν προειδοποιήσεις το επόμενο διάστημα και συστάσεις για πλήρη εφαρμογή των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί.


Σχολιάστε εδώ