Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΔΡΟΜΟΣ

Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΔΡΟΜΟΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ-3 ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΠΕΝΑΝΤΙ» ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Εθνικός στόχος να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας.

Ο νέος εθνικός στόχος για τον τόπο μας, είναι πώς θα κρατήσουμε τα νέα παιδιά στην Ελλάδα.


Φωτο από την ανάρτηση της Φ. Γενημματά στο facebook

Θα διαφωνήσω ότι υποθηκεύτηκε το μέλλον της νέας γενιάς στη μεταπολίτευση με ευθύνη όλων. Διότι η περίοδος της μεταπολίτευσης είναι μια από τις καλύτερες περιόδους της ελληνικής ιστορίας. Ανέβηκε το βιοτικό επίπεδο όλων των Ελλήνων, οι μη προνομιούχοι βρέθηκαν στο επίκεντρο της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Έγινε η μεγαλύτερη αναδιανομή. Έγιναν πολλά μεγάλα έργα, η χώρα μπήκε στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης, υπήρξε εκδημοκρατισμός σε βάθος.

Το πρόβλημα κορυφώθηκε με την κυβέρνηση της Ν.Δ. από το 2004 έως το 2009, όπου εκτοξεύθηκε το χρέος και το έλλειμμα και κανείς δεν έκανε τίποτα γι’ αυτό. Αντίθετα μας διαβεβαίωναν ότι είναι θωρακισμένη η ελληνική οικονομία και δεν κινδυνεύει από τη διεθνή κρίση.

Επειδή όλα αυτά δεν έχουν ειπωθεί και κάνουν μεγάλη προσπάθεια και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. να καλύψουν τις ευθύνες της δεξιάς για το σημείο που έφτασε η χώρα το 2010 και να τα φορτώσουν όλα στην πλάτη της Δημοκρατικής Παράταξης, είναι καλό να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Βάζω όμως εδώ μια τελεία. Γιατί το θέμα τώρα, δεν είναι απλά να δικαιωθεί η Δημοκρατική Παράταξη. Το θέμα είναι να δικαιωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Η πόλωση που ξεκίνησε το 2010 και είχε τότε στόχο να πλήξει τη Δημοκρατική Παράταξη, με ευθύνη και της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκαν μαζί στις πλατείες των αγανακτισμένων, μαζί και με τη Χρυσή Αυγή εν τέλει είχε θύμα τον ελληνικό λαό.

Η πόλωση ακρίβυνε και καθυστέρησε την προσπάθεια εξόδου από την κρίση.

Κίνημα Αλλαγής : Σηκώνουμε τη σημαία της συνεννόησης.

Επιλέγουμε τη συνεννόηση. Κοντά στο δίλημμα πρόοδος ή συντήρηση, αυτή την ώρα μαζί πρέπει ο ελληνικός λαός να αποφασίσει εάν θα στηρίξει τις δυνάμεις του διχασμού, ή τις δυνάμεις της συνεννόησης.

Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής σηκώνουμε τη σημαία της συνεννόησης.

Από την άλλη μεριά είναι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης οι οποίοι επιλέγουν το διχασμό και την πόλωση.

Τις προηγούμενες μέρες υπήρξε αυτή η περίφημη συζήτηση στη Βουλή. Είδαμε τον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορούν ο ένας τον άλλον, ο ένας να λέει τον άλλο ψεύτη και απατεώνα. Οι εικόνες αυτές, πιστεύετε, ότι βοηθούν την προσπάθεια της Ελλάδας; Πιστεύετε ότι αυτές οι εικόνες προσελκύουν επενδυτές; Μας βλέπουν οι επενδυτές και λένε να μία χώρα που αξίζει να πάμε να επενδύσουμε; Υπάρχει σταθερότητα, υπάρχει καλό κλίμα, υπάρχει αναπτυξιακή προοπτική; Και αυτό εάν θέλετε για να επιστρέψουμε εκεί που ξεκινήσαμε, είναι που καταδικάζει τα νέα παιδιά στην ανεργία και στην ξενιτιά.

Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Εμείς λέμε : Η χώρα εδώ που έχει φτάσει χρειάζεται ένα σχέδιο με προοδευτική κατεύθυνση, συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο και μια συμφωνία ότι θα έχουμε πολιτική σταθερότητα και ηρεμία στον τόπο για την επόμενη 4ετία για να μπορέσουμε να κερδίσουμε τη χαμένη μας αξιοπιστία ως χώρα.

Γι’ αυτό λέμε ότι βάση της εξόδου από την κρίση είναι η ενότητα και η συνεννόηση.

Ζητάμε ισχυρή εντολή για να εξασφαλίσουμε προοδευτικές λύσεις

Εμείς δεν βάζουμε πήχη. Αυτό που ζητάμε είναι ισχυρή εντολή. Είναι ξεκάθαρο ότι για να πειστούν Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, θα πρέπει να μειωθούν τα ποσοστά τους και να ενισχυθούν τα ποσοστά του Κινήματος Αλλαγής. Αυτό ζητάμε από τους Έλληνες πολίτες.

Ζητάμε ισχυρή εντολή. Ζητάμε να ενισχυθούν τα ποσοστά μας για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε πραγματικά προοδευτικές λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα και να διασφαλίσουμε ότι η χώρα θα βγει από τα μνημόνια και την κρίση.

Βάζω ως προϋπόθεση να είναι σε αυτό το σχέδιο, οπωσδήποτε τα δυο πρώτα κόμματα, όποια κι αν είναι αυτά. Κανείς δεν μπορεί να εξαιρεθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. έχουν διαχειριστεί την κρίση έχουν υπογράψει μνημόνια, έχουν αναλάβει δεσμεύσεις και μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύσεις για πάρα πολλά χρόνια γιατί προφανώς δεν υπάρχει καμία κανονική έξοδος. Νομίζω ότι αυτό το καταλαβαίνουν όλοι όσοι μας ακούνε. Έχουμε επιτροπεία για πάρα πολλά χρόνια, έχουμε δεσμεύσεις για πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, έχουμε αναλάβει δεσμεύσεις ως χώρα για περικοπές σε συντάξεις, για μείωση στο αφορολόγητο, για συνέχιση της φορολογίας, για συνέχιση του ΕΝΦΙΑ, για εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Άρα οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει αυτές τις δεσμεύσεις, πρέπει να αναλάβουν και τις ευθύνες τους από εδώ και πέρα. Δεν μπορεί να μείνουν έξω και να πετροβολούν τη νέα εθνική προσπάθεια.

Όχι παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο ας φέρει η κυβέρνηση την πρόταση μας στη βουλή.

Επειδή όλοι μιλούν για απλή αναλογική, κατ’ αρχήν μιλάμε για συστήματα απλής αναλογικής. Εμείς καταθέσαμε πριν από δυο μήνες στον αρμόδιο υπουργό, μια πρόταση την οποία επεξεργαστήκαμε, γιατί από το 2016 έχουν περάσει δυο χρόνια, στο πρόσφατο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, με ένα κλιμακωτό bonus από το 25% και πάνω και μέχρι το 35%, πολύ λιγότερο bonus από τις 50 έδρες που ισχύουν σήμερα, μαζί με το σπάσιμο των Περιφερειών το οποίο εν μέρει προχώρησε, την ψήφο των κατοίκων του εξωτερικού παλιούς και νέους και βεβαίως το όριο εισόδου στη Βουλή να κρατηθεί στο 3%, αυτό δεν το συζητάμε.

Είναι στα χέρια της κυβέρνησης η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό. Αλλά όχι άλλα παιχνίδια με το εκλογικό σύστημα. Αν η κυβέρνηση λοιπόν έχει αποφασίσει ν’ αναδιπλωθεί, ν’ αλλάξει το νόμο που ψήφισε το ’16 μόνη της όταν της λέγαμε «μην το ψηφίσεις γιατί αυτός ο νόμος δε θα δώσει λύση και απαντήσεις στην ανάγκη για πολιτική σταθερότητα, αν έχει συνειδητοποιήσει ότι έκανε λάθος και πρέπει να το διορθώσει, ας φέρει την πρότασή μας προς ψήφιση στη Βουλή.

Στις καλένδες οδήγησε η κυβέρνηση το θέμα της αναθεώρησης του συντάγματος

Η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας. Έχει ανοίξει το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης εδώ και δυο χρόνια, έχει τους 50 Βουλευτές που απαιτούνται για να ξεκινήσει τη διαδικασία στη Βουλή, γιατί στη Βουλή πρέπει να γίνει η διαδικασία, όχι εξωκοινοβουλευτικά όπως έλεγε πριν από δυο χρόνια. Δεν το έχει πράξει μέχρι σήμερα, έχει και τους 150 Βουλευτές που απαιτούνται για να αποφασιστεί ποια άρθρα θ’ αλλάξουν.

Εμείς κάναμε μια προσπάθεια να φτάσουμε σε μια μίνι αναθεώρηση, τουλάχιστον με τα βασικά εκείνα σημεία που είναι αναγκαίο ν’ αλλάξουν και που έχουν καταλάβει οι πάντες ότι δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Μάθαμε από τα λάθη μας και θέλουμε να τ’ αλλάξουμε, είμαστε μια δύναμη αλλαγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας οι οποίοι έλεγαν ότι θέλουν να φέρουν το νέο στην πολιτική, φαίνεται να διστάζουν να κάνουν σημαντικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και μάλλον τους βολεύει να διαιωνίζονται τα προβλήματα και οι στρεβλώσεις, αρκεί να έχουν αυτή τη φορά αυτοί το πάνω χέρι.

Και το λέω αυτό, γιατί συνολικά αυτή είναι η εικόνα με την Κυβέρνηση. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι αναζήτησαν στον κ. Τσίπρα και στο ΣΥΡΙΖΑ το νέο, αναζήτησαν την ελπίδα, αναζήτησαν το πιο δίκαιο, αναζήτησαν τον άνθρωπο που θα κάνει τις αλλαγές σε αυτό το πολιτικό σύστημα που βλέπουμε ότι έφτασε τα όριά του και έχει προβλήματα.

Οι άνθρωποι όμως κρίνονται στις πράξεις, δεν κρίνονται στα λόγια. Αυτό λοιπόν που βλέπουν σήμερα, είναι ότι ο άνθρωπος που ήρθε με όλες αυτές τις υποσχέσεις και τις προσδοκίες, δεν έπραξε τίποτα απ’ ό,τι υποσχέθηκε, όλα ψέματα. Και δεν αρκεί που ήταν όλα ψέματα, αποδείχθηκε ότι δεν έχει την ικανότητα να κάνει κάτι διαφορετικό.

Τώρα, οι προοδευτικοί Έλληνες και Ελληνίδες και η νέα γενιά, αναζητά κάπου αλλού αυτή τη νέα πραγματική ελπίδα. Κι εμείς γι’ αυτό δημιουργήσαμε αυτό το νέο φορέα, το Κίνημα Αλλαγής. Είμαστε η προοδευτική έκφραση απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές και θέλουμε να φέρουμε την πραγματική ελπίδα στη χώρα και στο λαό.

Θα στηρίξουμε τα καταξιωμένα στελέχη μας σε Δήμους και Περιφέρειες.

Εμείς θα στηρίξουμε τα καταξιωμένα μας στελέχη γιατί εκτιμούμε τη σχέση τους με την ελληνική κοινωνία και το έργο που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Τώρα αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δικά του στελέχη, δεν έχει ικανούς ανθρώπους και παραδέχεται ότι δικά μας στελέχη έχουν αυτή την ικανότητα, ας ακολουθήσει και ας τους στηρίξει σε όλη την Ελλάδα.

Και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν ότι η Δημοκρατική Παράταξη έχει και ιδεολογική και πολιτική ηγεμονία στο χώρο της Αυτοδιοίκησης κι έχει πολλά ικανά στελέχη.

Η συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει και νέους λογαριασμούς

Αυτό που με προβληματίζει για τη συμφωνία των Πρεσπών, είναι τ’ αποτελέσματά της σε βάρος της χώρας.

Υπάρχουν πολύ σοβαρά ζητήματα και όσον αφορά την ένταξη στο ΝΑΤΟ και όσον αφορά την αναγνώριση μακεδονικής εθνικότητας και μακεδονικής γλώσσας. Είναι ζητήματα που δεν κλείνουν, όπως είπε ο κ. Τσίπρας παλιούς λογαριασμούς, αλλά ανοίγουν καινούργιους και χρειάζεται να είμαστε σε εγρήγορση.

Για να μην αναφερθώ στον όρο «μακεδονικό» και τα προϊόντα και τα προβλήματα που θα προκύψουν και το πόσες χιλιάδες είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις που θα πρέπει να κατοχυρώσουν την ονομασία και μπαίνουν σ’ έναν κυκεώνα διαδικασιών για να βρουν άκρη, δεν ξέρω μετά από πόσα χρόνια.

Το κυριότερο όμως είναι ότι διατηρείται η ρίζα του αλυτρωτισμού αναγνωρίζοντας μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα και αναρωτιέμαι: Γιατί έπρεπε να γίνει αυτό; Γιατί βλέπετε ότι ο κ. Ζάεφ λέει παντού ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι μέλος της μεγάλης οικογένειας και συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Δεν είπε καν της Βόρειας Μακεδονίας, είπε η Δημοκρατία της Μακεδονίας. Και μιλούν για το erga omnes στην ταυτότητα και στη γλώσσα.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι έχουν βάση όλα αυτά που λέμε. Όπως και το γεγονός ότι προχωρώντας η ενταξιακή διαδικασία, στο ΝΑΤΟ, αν οι υπόλοιπες χώρες κυρώσουν το πρωτόκολλο ένταξης και μείνει η χώρα μας τελευταία, αντιλαμβάνεστε ότι θα υπάρχουν τετελεσμένα και θα έχουν διαμορφωθεί καταστάσεις που θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να τις αλλάξουμε.

Και εκεί που λέγαμε ότι θέλουμε όλη μας τη διπλωματική δύναμη να την κατευθύνουμε στα μεγάλα ζητήματα με την Τουρκία τώρα θα πρέπει να εξακολουθούμε ν’ ασχολούμαστε με την εξέλιξη της υπόθεσης των Σκοπίων.

Ποιο είναι λοιπόν το κέρδος για την Ελλάδα; Δώσαμε το βασικό μας ατού που ήταν η ένταξη στο ΝΑΤΟ και τί πήραμε; Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα και δεν διασφάλισε το εθνικό συμφέρον.

Και μείωση συντάξεων… και υπερφορολογηση. Οι Έλληνες προπληρώνουν το πλεόνασμα

Οι Έλληνες, ο μικρομεσαίος ο επιχειρηματίας, η μεσαία τάξη, οι πιο αδύναμοι, έχουν γονατίσει από την υπερφορολόγηση όλα αυτά τα χρόνια.

Για πόσο ακόμα ο Έλληνας θ’ αντέξει να πληρώνει; Μου είπατε ότι συζητιέται να δοθούν κάποιες παροχές. Δε μιλάμε εδώ για παροχές. Εδώ ξέρετε τί γίνεται στην πραγματικότητα;. Οι Έλληνες προπληρώνουν το πλεόνασμα.

Βλέπετε τί περικοπές θα υπάρξουν από το ασφαλιστικό σύστημα, 3,4 δις από τους συνταξιούχους. Μείωση στις νέες συντάξεις, περικοπή της προσωπικής διαφοράς, μη αύξηση των συντάξεων που προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου και εξαφάνιση του ΕΚΑΣ. Και συνεχίζεται η υπερφορολόγηση και αυξάνονται και οι εισφορές που στραγγαλίζουν και τους επαγγελματίες και τους αγρότες.

Ο κ. Τσίπρας πήγε από την επανάσταση στη λιτότητα. Από την επανάσταση στη λιτότητα, είναι μια καρέκλα δρόμος. Επέλεξε να παραμείνει για λίγο ακόμα στην καρέκλα της εξουσίας και επέβαλε λιτότητα διαρκείας στον ελληνικό λαό. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Η χώρα πρέπει να κερδίσει αξιοπιστία, μ’ ένα σοβαρό σχέδιο και με πολιτική συμφωνία, γιατί αυτό λείπει από τη σημερινή κυβέρνηση. Λείπει η αξιοπιστία. Και αυτό το πληρώνουμε ακριβά. Έτσι μόνο θα πείσουμε τους εταίρους ότι πρέπει να γίνουν διορθώσεις στη συμφωνία.

Είμαστε ο προοδευτικός φορέας απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές.

Αυτή τη στιγμή έχουμε μια κυβέρνηση που παρουσιάζεται ως Αριστερά, θυμίζω ότι είναι μια συγκυβέρνηση μ’ ένα ακροδεξιό κόμμα, τους ΑΝΕΛ, υλοποιεί πολύ συντηρητικές δεξιές και αντιλαϊκές πολιτικές. Και ταυτόχρονα έχουμε απέναντί μας τη Νέα Δημοκρατία. Προσπάθησε ο κ. Μητσοτάκης στην αρχή να παρουσιαστεί ως μεταρρυθμιστής αλλά είναι ολοφάνερο ότι όλα αυτά τα χρόνια το κόμμα του, που είναι βαθιά συντηρητικό, τον τραβάει όλο και περισσότερο δεξιά και προφανώς το επιλέγει κι ο ίδιος. Έχει αφήσει το προσωπείο του μεταρρυθμιστή και τώρα είναι ο κλασικός Δεξιός. Ο κλασικός εκφραστής της Δεξιάς στην Ελλάδα, δεν είναι κάτι διαφορετικό και κάτι καινούργιο.

Εμείς είμαστε ο προοδευτικός φορέας απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές, είτε αυτές εκφράζονται και υλοποιούνται από τον κ. Τσίπρα, είτε αυτές ακούγονται από τον κ. Μητσοτάκη.


Σχολιάστε εδώ