Π. Αδαμίδης: Μια απίστευτη αθλιότητα


Του
ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ
Δικηγόρου, ΔΝ, αν. Καθηγητή
Κοινοτικού Δικαίου, Προμηθειών και Διεθνών Σχέσεων
στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων


Η είδηση αρχικά φάνηκε να αφορά έναν εξαιρετικά περιορισμένο κύκλο ανθρώπων. Η εφημερίδα της κανονικότητας των Βρυξελλών, το «Politico», είχε πρωτοσέλιδο πηχυαίο τίτλο, με πρόδηλα σαρκαστικό και ειρωνικό τρόπο, όπως επιβεβαίωνε και όλο το άρθρο, «τη διάνοια των Ελλήνων».

Ο λίβελλος αφορούσε τους έλληνες νεοσσούς του Ευρωπαϊκού Σχολείου των Βρυξελλών, που κατά τον συντάκτη του δημοσιεύματος απολάμβαναν προνομιακής μεταχείρισης από τους έλληνες δασκάλους τους. Γαλαντόμα βαθμολογία, ήπιες συνθήκες ελέγχου και αδικαιολόγητα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους συμμαθητές τους άλλων εθνικοτήτων, όπως τους Γάλλους.

Πέρα από την αθλιότητα και τη σαθρότητα του όλου κειμένου, που κανένα στοιχείο δεν είχε για όσα υβριστικά και συκοφαντικά ανέφερε, δεν μπορεί να παραβλεφθεί ο αδίστακτος και χυδαίος τρόπος με τον οποίο στοχοποιείται το πλέον ευαίσθητο ηλικιακά τμήμα ενός λαού, εν προκειμένω η νεολαία του. Πέρα από συνωμοσιολογικές θεωρίες περί του ποιοι μας φθονούν και μας επιβουλεύονται, είναι ξεκάθαρα μια αδίστακτη αρνητική προτυποποίηση των Ελλήνων.

Οι «καταφερτζήδες», «οι οκνηροί», «οι θιασώτες της ήσσονος προσπάθειας», που «κλέβουν» έναντι των «τίμιων» ανταγωνιστών τους. Εύκολα έρχονται στο μυαλό και οι νωπές θύμησες κάποιων απίθανων τύπων του πρόσφατου πολιτικού παρελθόντος, που μίλησαν για μια χώρα «Τιτανικό» και για «λαό απατεώνων». Είναι τα ίδια θρασίμια, που σε αντάλλαγμα της κενότητάς τους και του ευρωλιγούρικου τυχοδιωκτισμού τους πυροδότησαν έναν οικονομικό Αρμαγεδδώνα και συνέβαλαν στο να μετατραπεί μια δυσχέρεια δανεισμού σε κρίση χρέους.

Το μέγεθος της συκοφαντίας που το «Politico» πραγματοποιεί και η αναλογία του με όσα πρόσφατα, στην απαρχή της οικονομικής κρίσης, συνέβησαν δεν πρέπει να υποτιμάται. Είναι και αυτή η ρήση που συχνά πυκνά μας υπενθυμίζει πως όταν θέλεις να εξουδετερώσεις έναν αντίπαλο, πρώτα τον συκοφαντείς, τον γελοιοποιείς και τον απαξιώνεις.

Η ελληνική νεολαία είναι το κομμάτι του έθνους που έχει κατά τεκμήριο το σφρίγος και τον δυναμισμό να μη δεχθεί όσα απεργάζονται σε βάρος της χώρας μας άτομα και οργανωμένες μονάδες. Με πρώτο το μέτωπο των εθνικών μας θεμάτων, στο Σκοπιανό και τα βόρεια σύνορα. Τίποτα, κατά τούτο, δεν είναι τυχαίο. Θλιβερή υπόμνηση του λιβελλογραφήματος η μαρτυρία μαθήτριας, με ελληνικό μάλιστα επίθετο, που συνηγορεί στις αθλιότητες σε βάρος των συμμαθητών της και την αρνητική προτυποποίηση των Ελλήνων.

Η Ελληνική Πολιτεία δεν μπορεί να αφήσει την πρόκληση αναπάντητη. Γιατί πέρα από την αμφισβητούμενη από τους ελεεινολογούντες λιβελλογράφους «ελληνική διάνοια» υπάρχει το φιλότιμο. Για τα παιδιά μας, τη νέα γενιά μας και τη συνέχιση της πατρίδας μας. Μας αφορά όλους.


Σχολιάστε εδώ