Ομάδα ερευνητών ανακάλυψε στην Αργεντινή τα υπολείμματα από ένα είδος τεράστιου δεινόσαυρου…

Ομάδα ερευνητών ανακάλυψε στην Αργεντινή τα υπολείμματα από ένα είδος τεράστιου δεινόσαυρου…

…που έζησε στη Γη πριν από 200 εκατομμύρια χρόνια, όπως ανακοίνωσε η επιστημονική ομάδα που μελέτησε τα απολιθώματα που βρέθηκαν.

Το είδος του δεινόσαυρου είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από αυτό της Τριασικής περιόδου και η ανακάλυψη έγινε στην επαρχία Σαν Χουάν, δυτικά του Μπουένος Άιρες.

Οι ερευνητές βρήκαν τους σπόνδυλους του λαιμού και της ουράς του δεινόσαυρου, κόκαλα από τα μπροστινά του πόδια και μέρος από τα κόκαλα των πίσω ποδιών. Πρόκειται για είδος φυτοφάγου δεινόσαυρου, που ξεχωρίζει εύκολα από τον μακρύ λαιμό και τη μακριά ουρά του.

Μέχρι τώρα οι επιστήμονες πίστευαν ότι τόσο μεγάλοι δεινόσαυροι εμφανίστηκαν στη Γη την Ιουρασική περίοδο, πριν από 180 εκατομμύρια χρόνια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, ο συ­γκεκριμένος δεινόσαυρος πρέπει να ήταν έξι-επτά-μέτρα σε μήκος και να ζύγιζε περίπου δέκα τόνους. Η ανακάλυψη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Ecology & Evolution» και ανακοινώθηκε στην Αργεντινή από τις επιστημονικές αρχές του Πανεπιστημίου La Matanza.


Σχολιάστε εδώ