Η κόντρα με τη Ρωσία μας έλειπε… – Το τουρκικό προξενείο δεν τον ενοχλεί

Η κόντρα με τη Ρωσία μας έλειπε… – Το τουρκικό προξενείο δεν τον ενοχλεί

Η ψυχρότητα στις σχέσεις της Αθήνας με τη Μόσχα ήταν εμφανής και την έχουμε επισημάνει αρκετές φορές. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το επεισόδιο της απέλασης των δύο ρώσων διπλωματών στηρίχθηκε σε πραγματικά στοιχεία, που αποδεικνύουν τη δράση τους εναντίον των εθνικών μας συμφερόντων.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η απέλασή τους επιβλήθηκε με ευφάνταστα σενάρια συνωμοσιολογίας, προκειμένου να εξευμενιστούν οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί, καθώς η Ελλάδα δεν είχε ακολουθήσει στην πολιτική των απελάσεων μετά τη δηλητηρίαση του πρώην ρώσου πράκτορα στη Βρετανία.

Ούτε φυσικά θέλουμε να πιστέψουμε ότι προβλήθηκε και αποκαλύφθηκε, προφανώς με διαρροή, η ιστορία αυτή για να δοθούν διαπιστευτήρια στον κ. Τραμπ την παραμονή της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ και συγχρόνως να στηθεί μια ολόκληρη φιλολογία ότι κάποιοι Ρώσοι συνωμοτούσαν με κάποιους δήμαρχους και κάποιους ιερωμένους και επιχείρησαν ανεπιτυχώς να δωροδοκήσουν, χωρίς να το πετύχουν, κάποιους κρατικούς λειτουργούς προκειμένου να… διοργανωθούν συλλαλητήρια εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αν θέλουν να μας πείσουν ότι ο Βλ. Πούτιν, ο οποίος παίζει στα δάκτυλα του ενός χεριού τις διεθνείς σχέσεις, έχει φθάσει στο σημείο να νομίζει ότι χρειάζεται να ρίξει… ρούβλια για να προκαλέσει συγκεντρώσεις εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ελλάδα, τότε μας περνούν για αφελείς.

Είναι προφανές ότι οι Ρώσοι έχουν επιχειρήσει διείσδυση στην Ελλάδα, εξάλλου η νυν κυβέρνηση ήταν αυτή που παραμύθιαζε τον ελληνικό λαό με τα δισ. ρούβλια που θα έρρεαν και θα μας έσωζαν από τα Μνημόνια (εξ ου και τα δύο ταξίδια το 2015 στη Ρωσία), αλλά αυτό θα πρέπει να αντιμετωπισθεί συντεταγμένα, χωρίς να τιναχθούν στον αέρα οι ελληνορωσικές σχέσεις.

Το τουρκικό προξενείο δεν τον ενοχλεί

Και εντέλει, εάν υπάρχει τέτοια ευαισθησία για την έκνομη και ύποπτη δραστηριότητα ξένων διπλωματών, πώς εξηγείται ότι από το πολυπληθές προσωπικό του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, όπου τα 7/10 των υπαλλήλων είναι πράκτορες της ΜΙΤ, που ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός των αρμοδιοτήτων που προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες για τα καθήκοντα των προξενικών αρχών, δεν έχει απελαθεί ποτέ κανείς;
Τα ζητήματα αυτά απαιτούν κυρίως σοβαρότητα στον χειρισμό τους…

exofrenikos@hotmail.com


Σχολιάστε εδώ