Απίθανη αναδίπλωση Τραμπ: Γλωσσικό ολίσθημα όσα είπα για τη Ρωσία

Απίθανη αναδίπλωση Τραμπ: Γλωσσικό ολίσθημα όσα είπα για τη Ρωσία

Ο πρόεδρος παρέλειψε ένα κρίσιμο «δεν»

Μιλώντας στο Κογκρέσο μία μέρα μετά τη θεαματική αποτυχία της συνάντησης με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιχείρησε να «διευκρινίσει» τη θέση του, υποστηρίζοντας πως υπέπεσε σε φραστικό λάθος όταν είπε ότι η Ρωσία δεν αναμείχθηκε στις αμερικανικές εκλογές.

Η θύελλα επικρίσεων που έχει ξεσπάσει μετά τη σύνοδο στο Ελσίνκι δείχνει ότι η επίμαχη φράση του Τραμπ είναι πιθανό να περάσει στην Ιστορία ως υπόδειγμα κακής διπλωματίες.

«Δεν έχω λόγο να πιστεύω πως ήταν η Ρωσία» που προσπάθησε να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα» είχε δηλώσει ο Τραμπ δίπλα στον Πούτιν, διαψεύδοντας έτσι τα ευρήματα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

«Η φράση έπρεπε να είναι “Δεν έχω λόγο να πιστεύω πως δεν ήταν η Ρωσία”» ισχυρίστηκε την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στο Κογκρέσο.

Επιπλέον, δήλωσε για πρώτη φορά ότι πιστεύει τις υπηρεσίες πληροφοριών για ανάμιξη της Ρωσίας εκλογές του 2016, τονίζοντας όμως ότι οι ενέργειες της Μόσχας δεν είχαν καμία επίπτωση στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Ακόμα, ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θα κινηθεί πιο επιθετικά ώστε να αποκρούσει τυχόν προσπάθειες ανάμιξης στις εκλογές του 2018 για την ανανέωση της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Αναφερόμενος στη σύνοδο κορυφής της Δευτέρας στο Ελσίνκι, ο Τραμπ είπε ότι συζήτησε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, τη Συρία, την ασφάλεια του Ισραήλ και τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν.

Πρόσθεσε ότι συζήτησε με τον Πούτιν τη μείωση των πυρηνικών όπλων παγκοσμίως καθώς και το θέμα της Βόρειας Κορέας για το οποίο σχολίασε ότι «δεν υπάρχει καμία βιασύνη».

Βιασύνη πάντως θα χρειαστεί σίγουρα για την αντιμετώπιση της πολιτικής κρίσης που προκάλεσε ο Τραμπ στη χώρα του.

ΠΗΓΗ+Φωτο: newpost.gr


Σχολιάστε εδώ