Όπως αποκάλυψε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου ο Ζούπης: Η Cosco έβαλε στο… στόχαστρο τα Λιπάσματα!

Όπως αποκάλυψε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου ο Ζούπης: Η Cosco έβαλε στο… στόχαστρο τα Λιπάσματα!

-Συζητά με την Εθνική Τράπεζα την εξαγορά της έκτασης των 240 στρεμμάτων που κατέχει

Βόμβα μεγατόνων έριξε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αναγέννηση» στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Συγκεκριμένα αποκάλυψε ότι παράγοντες της Cosco συνομιλούν με την Εθνική Τράπεζα για να αποκτήσουν την έκταση των 240 στρεμμάτων στα Λιπάσματα, που της ανήκει! Όπως είπε, αν γίνει κάτι τέτοιο, το όνειρο που έχουν Δήμος και Περιφέρεια για την ανάπλαση ολόκληρης της περιοχής… πάει περίπατο! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά θα ασφυκτιά ο χώρος των 86 στρεμμάτων που έχει ο δήμος εκεί με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει ούτε σ’ αυτόν κάποια σοβαρή παρέμβαση, ενώ μελλοντικά θα υποχρεωθεί κάποια Δημοτική Αρχή να συνεργασθεί με την Cosco για να μπορέσει να τον αξιοποιήσει μαζί της.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, μιλώντας στο Κανάλι 1, είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα σχετικό και πως όσοι ξέρουν κάτι προφανώς μετέχουν στη διαπραγμάτευση που γίνεται με την Εθνική ή έχουν σχέση με τη διαπραγματευτική ομάδα. Επιπλέον τόνισε ότι δεν αναγνωρίζει την Εθνική Τράπεζα ως ιδιοκτήτρια του χώρου γιατί η έκταση ανήκε στο Δημόσιο και παραχωρήθηκε προς χρήση στον Μποδοσάκη για να λειτουργήσει τα εργοστάσια των Λιπασμάτων. Δηλαδή δεν εκχωρήθηκε η έκταση, οπότε εξακολουθεί να ανήκει στο Δημόσιο και όχι στην τράπεζα, που την κατέσχεσε, λόγω των χρεών που είχε ο επιχειρηματίας.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι είναι σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά προκειμένου να απαλλοτριώσει τον χώρο, αν απαιτηθεί.

Απαντώντας ο Ζαχαρίας Ζούπης είπε ότι ο δήμαρχος ούτε στο δημοτικό συμβούλιο ούτε στον δημοτικό ραδιοσταθμό του Πειραιά είπε τελικά αν γνωρίζει ότι γίνονται διαπραγματεύσεις μεταξύ Cosco και Εθνικής. Άραγε, διερωτήθηκε, το ψάχνει ή θα καταλάβει τι συμβαίνει όταν το deal θα έχει ολοκληρωθεί και θα εμφανίζεται έκπληκτος; Επιπλέον, όπως τονίζει, αφού δεν θεωρεί την Εθνική ιδιοκτήτη του χώρου, πώς μιλάει για απαλλοτρίωσή του; Από ποιον θα την απαλλοτριώσει;

Η Cosco μετά τον χώρο της Εθνικής θα εξαγοράσει και τα υπόλοιπα κομμάτια του χώρου, με πρώτο και καλύτερο εκείνο της πρώην τσιμεντοβιομηχανίας Ηρακλής που κατέχει η γαλλική Lafarge και θα επιδιώξει να αξιοποιήσει την έκταση για το συμφέρον της, ερήμην του δήμου. Υπάρχουν όμως πολλοί άλλοι που θεωρούν ότι θα αποβεί σε καλό της περιοχής η πρωτοβουλία της Cosco, αφού θα αξιοποιηθεί σύντομα ο χώρος, χωρίς τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του κράτους και θα αναπτυχθεί ολόκληρη η περιοχή.


Σχολιάστε εδώ