Ο θείος φοβάται τον ανιψιό!

Ο θείος φοβάται τον ανιψιό!

Οριστικά κατεβαίνει ο Κωστής Μπακογιάννης για τον Δήμο της Αθήνας

-Νίκη κάτω του 50% θέλει ο Μητσοτάκης

Οριστική και αμετάκλητη είναι, σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πληροφορίες, η απόφαση του Κωστή Μπακογιάννη να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων στις εκλογές του 2019. Απόφαση που δημιουργεί νέα δεδομένα σε βάθος χρόνου και όχι μόνο στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Κατά πολλούς, η μετακίνησή του στην πρωτεύουσα -μετά από δύο θητείες στην περιφέρεια (Στερεάς Ελλάδας)- αποτελεί το πρώτο βήμα στην πορεία του προς ψηλότερα αξιώματα.

Έτσι εξηγείται άλλωστε η δυσκολία του Κυρ. Μητσοτάκη να δώσει το πράσινο φως για την κάθοδο του ανι­ψιού του στην Αθήνα (προηγήθηκε σκληρό παζάρι με την Ντόρα για τη μετακίνησή της στα Χανιά), καθώς επίσης και η αγωνία του για την επίδοσή του στις εκλογές του 2019.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αντιλαμβάνεται ότι αν ο Κ. Μπακογιάννης κερδίσει τον Δήμο Αθηναίων από την πρώτη Κυριακή και με ποσοστό πάνω από 50% η μετοχή του στο πολιτικό χρηματιστήριο θα εκτοξευτεί. Δεν θα είναι πλέον ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, αλλά ένας πολλά υποσχόμενος «δελφίνος»! Για τον λόγο αυτό ο κ. Μητσοτάκης θέλει να κερδίσει τον δήμο, αλλά στον δεύτερο γύρο και με σχετική δυσκολία προκειμένου να κοπούν τα φτερά του ανιψιού. Ούτως ώστε να μην έχει βλέψεις για ψηλότερα, την ηγεσία της ΝΔ για την ακρίβεια.

Η απόφαση του Κ. Μπακογιάννη να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων συνιστά μείζον πρόβλημα για τον Γ. Πατούλη, ο οποίος έχει ανακοινώσει προ πολλού αντίστοιχη πρόθεση, ενώ έχει ξεκινήσει και προεκλογική εκστρατεία. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου δηλώνει αποφασισμένος να κατέβει υποψήφιος, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο παρασκήνιο διαπραγματεύεται με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας τους όρους και τις συνθήκες προκειμένου σε δεδομένη χρονική στιγμή να ανακοινώσει την απόφασή του να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση του Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες θέλει να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής ή στη… χειρότερη περίπτωση σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές. Υπόσχεση δεν έχει λάβει από τον Κυρ. Μητσοτάκη ούτε για το ένα ούτε για το άλλο. Μέχρι αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον. Σε μια προσπάθεια να «αποχρωματίσει» τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση η ηγεσία της ΝΔ δεν σκοπεύει να δώσει χρίσματα προκειμένου να διευκολύνει έτσι τα στελέχη της παράταξης που θα είναι υποψήφιοι να προσεγγίσουν ψηφοφόρους και από άλλους πολιτικούς χώρους.


Σχολιάστε εδώ