Γράψε λάθος… (1)

Γράψε λάθος… (1)

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα βαθιά διχασμένο κόμμα, οριζοντίως και καθέτως. Λογικό ήταν, λοιπόν, η απόφαση της Ντ. Μπακογιάννη να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του Τ. Ερντογάν να προκαλέσει… αντικρουόμενα συναισθήματα στο εσωτερικό της παράταξης.

Ορισμένοι, ελάχιστοι είναι η αλήθεια, επικρότησαν την κίνηση αυτή, όπως και την επιχειρηματολογία της. Κάποιοι άλλοι, η μεγάλη πλειονότητα των βουλευτών και των στελεχών, τη χαρακτήρισαν τουλάχιστον «άστοχη», λέγοντας ότι με την παρουσία της έστειλε λάθος μήνυμα στην Άγκυρα και κυρίως στο εσωτερικό της χώρας μας.

«Όταν δύο στρατιωτικοί μας κρατούνται όμηροι από το τουρκικό καθεστώς, κατά παράβαση των διεθνών κανόνων, δεν μπορείς να πηγαίνεις στα πάρτι που διοργανώνει ο Ερντογάν» ήταν το σχόλιο βουλευτή και πρώην υπουργού. Όσο για το επιχείρημα της Ντ. Μπακογιάννη ότι πρέπει να μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Άγκυρα για το θέμα των δύο στρατιωτικών, η απάντηση των γαλάζιων στελεχών ήταν ότι «τέτοια ζητήματα δεν λύνονται σε γιορτές και δεξιώσεις».


Σχολιάστε εδώ