Βρυξέλλες: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν

Βρυξέλλες: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση διήρκησε μία ώρα και σαράντα λεπτά. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι την συνάντηση είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας μετά το πέρας της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.

Τσίπρας Ερντογάν

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να ανεβάσει τους τόνους στο θέμα των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη το οποίο έθεσε στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της Ατλαντικής συμμαχίας στις Βρυξέλλες, αλλά και σε κατ’ ιδίαν επαφές με τους ηγέτες, ενώ ζήτησε και την παρέμβαση της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ.

Τσίπρας Ερντογάν

Το ίδιο αναμένεται να πράξει και κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ερντογάν στην οποία και θα φανούν οι διαθέσεις του Τούρκου προέδρου.

Αρκετά στελέχη της κυβέρνησης πάντως, εκτιμούν ότι ο «σουλτάνος» θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το θέμα ως «μοχλό εκβιασμού».

Να σημειωθεί ότι και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος έχει δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι το θέμα θα τεθεί στην συνάντηση των δύο ηγετών εκτιμώντας μάλιστα ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα αναγκαστεί να πεί κάτι για την υπόθεση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

ΠΗΓΗ+Φωτο: kontranews.gr


Σχολιάστε εδώ