Σπάει η Β’ Αθήνας -Τηλέφωνα Μητσοτάκη στους βουλευτές να επιλέξουν

Σπάει η Β’ Αθήνας -Τηλέφωνα Μητσοτάκη στους βουλευτές να επιλέξουν


Ο κύβος ερρίφθη για τη Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε τελικά, πιστός στη θέση που διατύπωσε από την πρώτη  στιγμή που μπήκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ότι θα υπερψηφίσει τη διάταξη για το σπάσιμο της Β’ Περιφέρειας της Αθήνας και της περιφέρειας Αττικής (πρώην Υπόλοιπο Αττικής).

Από το πρωί ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης τηλεφωνεί στους βουλευτές της Β’ Αθηνών και της περιφέρειας Αττικής και τους ζητεί να τους δει στο γραφείο του στη Βουλή προκειμένου, πρώτον, να τους ανακοινώσει την απόφασή του να ψηφίσει την κατάτμηση της Β’ Αθηνών και, δεύτερον, να ζητήσει την άποψή τους σε ποια από τις περιφέρειες θα ήθελαν να είναι υποψήφιοι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέδεσε την παρουσία του στο ελληνικό Κοινοβούλιο με αυτή την πρόταση, που είχε διατυπώσει από την πρώτη κιόλας φορά που είχε εκλεγεί βουλευτής, θεωρώντας ότι θα συμβάλει στην εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και στην αντιπροσωπευτικότερη και ουσιαστικότερη εκπροσώπηση των πολιτών σε αυτή τη μεγάλη περιφέρεια.

Θα μιλήσει στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού θα επιμείνει μέχρι τέλους ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον «Κλεισθένη».

Στα τρία σπάει η Β’ Αθηνών

Υπενθυμίζεται ότι η Β’ Αθηνών θα σπάσει σε τρεις περιφέρειες:

Στον Βόρειο Τομέα στον οποίο θα κατανεμηθούν 15 έδρες και θα περιλαμβάνει τους δήμους Αγ. Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Παπάγου – Χολαργού, Πεντέλης, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Φιλοθέης – Ψυχικού και Χαλανδρίου.

Στον Νότιο Τομέα, στον οποίο θα κατανεμηθούν 18 έδρες και θα περιλαμβάνει τους δήμους Αγ. Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνα, Γλυφάδας, Δάφνης – Υμηττού, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Καλλιθέας, Μοσχάτου – Ταύρου, Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου.

Στον Δυτικό Τομέα, στον οποίο θα κατανεμηθούν 11 έδρες και θα περιλαμβάνει τους δήμους Αγ. Βαρβάρας, Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου.

Η περιφέρεια Αττικής θα σπάσει σε δύο περιφέρειες με βάση και τη διοικητική της διαίρεση, στην Ανατολική Αττική με 15 έδρες και στη Δυτική Αττική με 4 έδρες (μία έδρα θα «χαθεί» υπέρ νομού της επαρχίας).

Η ΝΔ κατέθεσε ξανά τροπολογία για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Τροπολογία για τη δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού κατέθεσε για τρίτη φορά, πριν από λίγο, η Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία προβλέπει οι Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές, στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

H Νέα Δημοκρατία κατέθεσε πριν από λίγο, για τρίτη φορά από το 2016, ως τροπολογία στο νομοσχέδιο του Κλεισθένη, την πάγια πρότασή της προκειμένου να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο της κατοικίας τους.

Η τροπολογία προβλέπει οι Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές, στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό. Η πρότασή μας απορρέει εκ του Συντάγματος, είναι σύννομη και μπορεί να εφαρμοσθεί άμεσα, από τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Είναι στοιχειώδης δημοκρατική και εθνική υποχρέωση της κυβέρνησης να υιοθετήσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και να δοθεί στους Έλληνες του εξωτερικού η δυνατότητα της ψήφου, όπως ισχύει, άλλωστε, σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο».


Σχολιάστε εδώ
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!