«Κόκκινα» δάνεια 2,238 δισ. ευρώ  πούλησε η Πειραιώς για 50 εκατ.!

«Κόκκινα» δάνεια 2,238 δισ. ευρώ πούλησε η Πειραιώς για 50 εκατ.!

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς με το fund APS Investments Sarl (APS) για την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων και μη εξασφαλισμένων καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών ύψους 2,238 δισ. ευρώ (385 εκατ. ευρώ μεικτής λογιστικής αξίας).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται στο 5% του 1 δισ. ευρώ ανεξόφλητου κεφαλαίου, ήτοι μόλις 50 εκατ. ευρώ! Το περί ου ο λόγος χαρτοφυλάκιο περνάει στην κυριότητα της ΑPS, η οποία διαχειρίζεται δάνεια ύψους 5,5 δισ. ευρώ.

Ξεπουλάει και η Εθνική…
Στην ίδια γραμμή πλεύσης και η Εθνική Τράπεζα. Όπως ανακοίνωσε, ολοκληρώθηκε η πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων, μη εξασφαλισμένων δανείων λιανικής και μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, με ανεξόφλητο κεφάλαιο ύψους 2 δισ. ευρώ περίπου, στα funds CarVal Investors και Intrum. Για το ποσό στο οποίο πούλησε η Εθνική τα δάνεια ύψους 2 δισ. ευρώ δεν αναφέρεται ούτε λέξη στην ανακοίνωσή της. Υπάρχει λόγος; Αν όχι, προς τι η απόλυτη σιωπή, όταν μάλιστα οι άλλες τράπεζες γνωστοποιούν και το τίμημα όταν ανακοινώνουν πώληση δανείων τους;


Σχολιάστε εδώ