Η άλλη άποψη-Γ. Βούλγαρης: Ηθοποιοί του εαυτού τους!

Η άλλη άποψη-Γ. Βούλγαρης: Ηθοποιοί του εαυτού τους!

Διά χειρός…

…του Γιάννη Βούλγαρη, καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, από το άρθρο του στα «Νέα» με τίτλο «Παρέα με τα γνωστά φαντάσματα;»:

Ηθοποιοί του εαυτού τους!

«Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα σε αντίθεση με τις άλλες χώρες δεν κατάφερε να βγει από τα Μνημόνια στεκόμενη στα πόδια της. Η συμφωνία της 21ης Ιουνίου δεν είναι απλώς τέταρτο Μνημόνιο, είναι ασφυκτικός κορσές που παρατείνει ένα υφεσιακό περιβάλλον, με αντίτιμο μια επισφαλή διευθέτηση του χρέους η οποία θα παρασυρθεί στην επόμενη αστάθεια των διεθνών αγορών.

Τρεις ήταν οι βασικές αιτίες που οδήγησαν σε αυτή την κατάληξη. Η κρίση μέσα στην κρίση που σημειώθηκε την τριετία 2015-18 με τις επιλογές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η αναξιοπιστία του συνολικού πολιτικού συστήματος που αντιμετωπίζεται από τους δανειστές ως διαρκής κίνδυνος μελλοντικού δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Η γερμανική εθνικιστική αντίληψη που βάζει στο λοιμοκαθαρτήριο την Ελλάδα για να ξορκίσει για άλλη μια φορά την ‘‘Ευρώπη των χρηματικών μεταβιβάσεων’’ – το ίδιο άλλωστε είχαν κάνει το 2010 στην αρχή της κρίσης. Αυτή τη μεσοπρό­θεσμη παγίδευση της χώρας γιόρτασε η κυβέρνηση στο Ζάππειο.

Προσωπικά δεν μου έκανε εντύπωση η γραβάτα, αλλά το ότι όλοι οι κυβερνητικοί συμπεριφέρονταν σαν να έπαιζαν ρόλους σε θεατρικό έργο. Σαν να ήταν ηθοποιοί του εαυτού τους».


Σχολιάστε εδώ