Όλα μαύρα κι άραχνα…

Όλα μαύρα κι άραχνα…

Απογοητευμένοι, αλλά κυρίως ανήσυχοι για το μέλλον της χώρας, όσο και το δικό τους εξακολουθούν να είναι στη μεγάλη πλειονότητά τους οι πολίτες. Δείχνουν να μη συμμερίζονται την αισιοδοξία και τις διακηρύξεις της κυβέρνησης για «αλλαγή σελίδας» και έναρξη μιας «νέας εποχής».

Σύμφωνα με έρευνα της MRB, το 86,4% πιστεύει ότι τα πράγματα για τη χώρα πηγαίνουν πολύ ή αρκετά άσχημα, ενώ μόλις το 2% θεωρεί ότι πηγαίνουν σίγουρα ή μάλλον καλά. Ως προς την οικονομική κατάσταση της χώρας γενικότερα, το 87,2% θεωρεί ότι είναι «πολύ κακή – κακή».

Στο ερώτημα αν θεωρούν ότι θα υπάρξει βελτίωση και ανακούφιση για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, το 65,3% απάντησε «μάλλον όχι-σίγουρα όχι» και το 24% «σίγουρα ναι – μάλλον ναι».
Ακόμη, σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα και στο ερώτημα αν οι θυσίες των πολιτών θα πιάσουν τόπο και θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία, το 65,2% απάντησε «μάλλον όχι – σίγουρα όχι» και το 25,4% «σίγουρα ναι – μάλλον ναι».

Το 69% των ερωτηθέντων απάντησε ότι με πολύ μεγάλη δυσκολία καταφέρνει να ανταποκρίνεται στις βασικές προσωπικές – οικογενειακές οικονομικές ανάγκες. Ένα 11,4% δηλώνει ότι αδυνατεί πλήρως ή σχεδόν πλήρως να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες.


Σχολιάστε εδώ