Αχτσιόγλου: Η ΝΔ βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με το μοντέλο εργασίας που θέλει ο ΣΕΒ

Αχτσιόγλου: Η ΝΔ βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με το μοντέλο εργασίας που θέλει ο ΣΕΒ

«Κανείς δεν έχει την πολυτέλεια να μην πάρει θέση» είπε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου με τις ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, τις διατάξεις για την αδήλωτη εργασία και τα μέτρα προστασίας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. 

Η υπουργός υπογράμμισε ότι με το νομοσχέδιο τίθενται πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα:

«Είσαστε με την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης και της αύξησης των μισθών των εργαζομένων, ή με την συμπίεσή τους; Είσαστε με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας ή με την εργοδοτική αυθαιρεσία; Είσαστε με τους κανόνες προστασίας της εργασίας, ή με τους μεγαλοεργολάβους της παραβατικότητας; Είσαστε με μια ανάπτυξη που σέβεται τους εργαζόμενους, ή με τους τυχοδιώκτες που βαράνε κανόνι και αφήνουν απλήρωτες εκατοντάδες οικογενειών;

Είσαστε με τη νομιμότητα ή με τους μεγαλοπαραβάτες που φυγαδεύουν τους εργαζόμενους στα ψυγεία των εμπορευμάτων για να μην τους βρει η Επιθεώρηση Εργασίας; Είσαστε με το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για όλους, ή με την ιδιωτική ασφάλιση για τους λίγους και οι υπόλοιποι στον Καιάδα; Είσαστε με το οχτάωρο ή με το δωδεκάωρο του κ. Κουρτς;» ρώτησε απευθυνόμενη στην αντιπολίτευση η υπουργός Εργασίας σημειώνοντας πάντως ότι η ΝΔ έχει ήδη απαντήσει: «Το απάντησε ο κ. Βρούτσης στη συζήτηση στη Βουλή, δηλώνοντας πως οι μεταρρυθμίσεις που εισήγαγε είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της ανεργίας.

Οι δομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αυτές, ήταν η μείωση του κατώτατου μισθού, η κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η μείωση της αποζημίωσης απόλυσης», είπε η Έφη Αχτσιόγλου και συνέχισε: «Εμείς τη δική μας απάντηση τη δίνουμε εμπράκτως με την επαναφορά των ΣΣΕ, με το νόμο 4488 τον Σεπτέμβρη του 2017, με την ενίσχυση του ΣΕΠΕ, με το νομοσχέδιο που σας εισηγούμαι σήμερα, με το αναπτυξιακό σχέδιο».

«Είναι προφανές ότι η ΝΔ βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με τον ΣΕΒ και το σχέδιο της για τα εργασιακά ταυτίζεται με αυτό το σχέδιο που υλοποιεί και ο καγκελάριος στην Αυστρία, που καταργεί το 8ωρο και το μετατρέπει σε 12ωρο. Το αποδεικνύουν άλλωστε και οι πράξεις της στην ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα ωράρια των επαγγελματιών οδηγών, όπου η ΝΔ μαζί με τη Χρυσή Αυγή, ψήφισαν υπέρ της κατάργησης του 8ωρου ημερησίως και το εβδομαδιαίου 48ωρου. Αυτό είναι το μοντέλο εργασίας της ΝΔ και συχνά-πυκνά παρουσιάζεται από τον ΣΕΒ, ή από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης» είπε η υπουργός Εργασίας.

Αναφορικά με την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι κατά την περίοδο της απορρύθμισης του νομοθετικού πλαισίου προστασίας της εργασίας, αποδυναμώθηκαν σημαντικά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

«Στον αντίποδα» σημείωσε, «η σημερινή κυβέρνηση ενισχύει το ΣΕΠΕ ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στον κρίσιμο ρόλο του, κάνοντας αισθητή την παρουσία του στους χώρους δουλειάς. Ακριβώς γι’ αυτό μπορούμε και έχουμε πλήρη εικόνα για την πραγματική αποτελεσματικότητα των μέτρων, και κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο real.gr


Σχολιάστε εδώ