Αλ. Τσίπρας: Ο πρώτος & τελευταίος λόγος των αποφάσεων θα ανήκει στις εκλεγμένες από τον ελληνικό λαό κυβερνήσεις – Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή μετά 8 χρόνια

Αλ. Τσίπρας: Ο πρώτος & τελευταίος λόγος των αποφάσεων θα ανήκει στις εκλεγμένες από τον ελληνικό λαό κυβερνήσεις – Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή μετά 8 χρόνια

Η χώρα βγαίνει οριστικά και αμετάκλητα από το πρόγραμμα

Η Ελλάδα βγαίνει καθαρά, οριστικά, αμετάκλητα και με ασφάλεια από τα μνημόνια. Ομιλία στη Βουλή για τις αποφάσεις του Eurogroup και την πορεία της ελληνικής οικονομίας. 

«Κύριε Μητσοτάκη θα δεχτώ με μεγάλη ευχαρίστηση το δώρο που μου κάνετε να έχουμε μια διεξοδική συζήτηση, για θέματα οικονομίας μετά την ιστορική επιτυχία της χώρας» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Μαζί με την εθνική προσπάθεια για οικονομική & κοινωνική ανασυγκρότηση, η Ελλάδα βάζει τάξη στα του οίκου της, κόβοντας τους δεσμούς με τα αποστήματα του παρελθόντος. Τη διαπλοκή, τη διαφθορά, την ασυδοσία ενός κατεστημένου που περιφρονεί τον λαό.

Δεν τους ενδιαφέρει το βιοτικό επίπεδο κανενός, δεν τους αφορούν οι ανάγκες των ανθρώπων. Το μόνο που τους αφορά είναι η πολιτική τους επιβίωση και η εξουσία. Όταν βλέπουν ότι διαφαίνεται η πιθανότητα τα πράγματα να πάνε όντως καλύτερα για το λαό, τότε χάνουν τη ψυχραιμία τους.

Η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει

«Η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει άρδην, η ανεργία έχει μειωθεί σε μια τριετία κατά επτά μονάδες και η ανεργία των νέων κοντά στις 20 μονάδες. 350.000 νέες θέσεις εργασίας έχουν ήδη δημιουργηθεί και αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τόσο φέτος όσο και τα επόμενα χρόνια» είπε επίσης ο πρωθυπουργός.

«Οι δημοσιονομικοί στόχοι για κάθε χρονιά του τρίτου προγράμματος, υπερκαλύφθηκαν κατά πολύ. Και μάλιστα αυτό συνέβη χωρίς να χρειαστούν νέοι γύροι αβάσταχτων περικοπών για την κοινωνική πλειοψηφία. Επίσης, μετά από σχεδόν μια δεκαετία, η Ελλάδα καταγράφει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» τόνισε.

«Το 2017 έκλεισε με αύξηση του ΑΕΠ σχεδόν 1,5% και ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2018 καταγράφηκε αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,3%, δηλαδή σχεδόν εξαπλάσιο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, που έκλεισε με 0,4% για το πρώτο τρίμηνο» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, για να υπογραμμίσει πως τα ελληνικά ομόλογα καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ευρισκόμενα σήμερα στα επίπεδα του 2006.

«Η θετική εικόνα αποτυπώνεται και στους βασικούς δείκτες της εγχώριας παραγωγής» εξήγησε ο πρωθυπουργός και απαρίθμησε στοιχεία όπως: η αύξηση 6,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία, η αύξηση σχεδόν 30% των καθαρών εισροών Ξένων ‘Αμεσων Επενδύσεων στην Ελλάδα για το 2017 και η αύξηση της συνολικής αξίας των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών τον Απρίλιο 2018, κατά 11,6%.

«Και όλα αυτά, είναι μονάχα η αρχή μιας πορείας που διαρκώς θα επιταχύνεται. Ιδιαίτερα μετά τη καθοριστική -και θα έλεγα ιστορική- πρόσφατη απόφαση του Eurogroup» επισήμανε.

Υπενθύμισε επίσης ότι  «όταν η προηγούμενη κυβέρνηση κατάλαβε ότι η εκστρατεία του «success story» βυθίζεται και ότι η εκλογική ήττα είναι αναπόφευκτη, ασχολήθηκε μονάχα με το πως θα ναρκοθετήσει περισσότερο τις προοπτικές της χώρας. Πώς θα οργανώσει αποτελεσματικά το σχέδιο του εγκλωβισμού της επόμενης κυβέρνησης, για να βρεθεί αυτή με άδεια ταμεία και απέναντι στο ενδεχόμενο χρηματοπιστωτικής ασφυξίας.».

Για ένα κρεσέντο ύβρεων από πλευράς του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του από το βήμα της Βουλής.

«Αυτό το κρεσέντο ύβρεων είναι ένδειξη αμηχανίας και κάνει τον ομιλητή κωμικό και γραφικό», τόνισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι στην εξηντάλεπτη ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης αφιέρωσε μόνο δέκα λεπτά στο θέμα της Οικονομίας.
«Οι αγορές είναι ορθάνοιχτες»

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμία αναφορά στην απόφαση του eurogroup για το χρέος.
«Όλοι οι οίκοι αξιολόγησης, όλος ο κόσμος αποδέχτηκε πως με τη συμφωνία της 21ης Ιουνίου το ελληνικό χρέος κατέστη βιώσιμο», επεσήμανε.

«Με όπλο αυτή τη συμφωνία, οι αγορές είναι ορθάνοιχτες», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός απάντησε στις κατηγορίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πόσο καταστροφικά είναι για τη χώρα τα υπερπλεονάσματα.

«Υπάρχει κανείς που να πέτυχε κάτι καλύτερο; Θυμάμαι στην κυβέρνηση που συμμετείχατε κ. Μητσοτάκη είχατε συμφωνήσει πλεονάσματα 4,5% ως το 2018 και μέσο όρο 4% έως το 2031. Είναι θράσος να μας κάνετε κριτική», τόνισε.
Αναφερόμενος στα βέλη της Ν.Δ. σε ό,τι αφορά το χρηματοδοτικό μαξιλάρι ο κ. Τσίπρας σημείωσε αυτό προέκυψε από τις εκταμιέυσεις του ΕSM καθώς και τις δοκιμαστικές εξόδους που πραγματοποίησε η χώρα στις αγορές.

«Δεν προέκυψαν από τα πρωτογενή πλεονάσματα και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό και πως η κυβέρνηση του σύντομα θα τις μηδενήσει.

«Ατζέντα απολύσεων και κατεδάφισης»
«Μας είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι διαπραγματευτεί μείωση πλεονασμάτων μετά από ένα δημιουργικό σοκ. Ποιο είναι αυτό το σοκ; Το 12ωρο της εργασίας, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η καθήλωση του κατώτατου μισθού, η μείωση των δαπανών σε υγεία και παιδεία», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για κρυφή ατζέντα της Ν.Δ. η οποία είναι «ατζέντα απολύσεων και κατεδάφισης. Αυτό είναι το δημιουργικό σοκ του κ. Μητσοτάκη. Είναι ένα τρισχειρότερο μνημόνιο προς τον ελληνικό λαό. Ευτυχώς το πρόγραμμα αυτό θα μείνει στο συρτάρι».

«Γίνεστε εθνικά επικίνδυνος κ. Μητσοτάκη»
Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι έγινε «όψιμα Μακεδονομάχος από ανάγκη για να μην σας διασπάσουν το κόμμα».
«Επιμένετε κάθε μέρα σε διαστρεβλώσεις και σε ψέματα. Επιμένετε να λέτε πως η Ελλάδα αποδέχεται μακεδονικό έθνος και γλώσσα», σημείωσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως «για τη γλώσσα, η χώρα μας βρέθηκε προ τετελεσμένων από τη συμφωνία του 1977. Για το έθνος, δεν αναφέρεται πουθενά στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Αναφέρεται ιθαγένεια».

«Βγάλτε την αστυνομική σας ταυτότητα και δείτε πως γράφει nationality – ιθαγένεια», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος σε συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε ότι ανάρτησε άλλο κείμενο στο site του και άλλα δημοσίευσε το Politico.

«Στα κομμάτια που δεν δημοσιεύσατε στη σελίδα σας, λέτε ότι αναγνωρίζουμε αυτονομιστικές δυνάμεις; Απαντήστε. Αναγνωρίζουμε εμείς αυτονομιστικές;», δήλωσε και συμπλήρωσε πως «μπροστά στον εθνικιστικό παροξυσμό σας, γίνεστε εθνικά επικίνδυνος».


Σχολιάστε εδώ
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!