Μοσκοβισί: Στις 15 Οκτωβρίου η επανεξέταση των περικοπών στις συντάξεις

Μοσκοβισί: Στις 15 Οκτωβρίου η επανεξέταση των περικοπών στις συντάξεις

-Η Ελλάδα θα κακαταθέσ το προσχέδιο του προϋπολογισμού στην Κομισιόν

Aνοιχτό άφησε -για ακόμη μία φορά- ο Πιερ Μοσκοβισί το ενδεχόμενο άρσης της απόφασης για τις περικοπές στις συντάξεις, θέτοντας ως χρονικό ορίζοντα τις 15 Οκτωβρίου, όταν και κατατίθεται το προσχέδιο του προϋπολογισμού στην Κομισιόν.

«Οι δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο του προγράμματος πρέπει να τηρηθούν» τόνισε, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Ωστόσο, όπως έσπευσε να προσθέσει, θα το εξετάσουμε εκ νέου, «σε ένα συνολικό πλαίσιο, στις 15 Οκτωβρίου, όταν για πρώτη φορά η Ελλάδα θα κακαταθέσ το προσχέδιο του προϋπολογισμού στην Κομισιόν».

«Θα εξετάσουμε την χρηματοδοτική ισορροπία» συμπλήρωσε, στη συνέχεια, επαναλαμβάνοντας ωστόσο, ότι «οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται».

Ταυτόχρονα, διαμήνυσε ότι «η Ελλάδα είναι μια ελεύθερη χώρα, η οποία στέκεται στα δυο της πόδια και ορίζει η ίδια την πολιτική της, με μια στρατηγική ανάπτυξης που σχεδιάζουν οι Έλληνες».

Βέβαια, όπως αποσαφήνισε, «ελεύθερη δεν σημαίνει και μόνη, καθώς θα έχει τους Ευρωπαίους εταίρους στο πλευρό της».

Σχετικά με το μεταμνημονιακό πλαίσιο, ξεκαθάρισε ότι «δεν θα επιστρέψει η τρόικα και δεν θα αλλάξουμε το γκρι κοστούμι για να βάλουμε λευκό».

«Αυτό που συμβαίνει είναι ότι, όπως συνέβη σ’ όλες τις μνημονιακές χώρες, μετά το τέλος του προγράμματος υπάρχει πάντα επιτήρηση» κατέληξε.

Πηγή : naftemporiki.gr


Σχολιάστε εδώ
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!