Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Κοινοβουλευτικό Υφυπουργό του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας Νόρμπερτ Μπάρτλε

Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Κοινοβουλευτικό Υφυπουργό του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας Νόρμπερτ Μπάρτλε

Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Η συνεργασία σε θέματα τεχνολογίας, εμπορίου, θεματικού τουρισμού και αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο των συζητήσεων μας

Η ΚΕΔΕ αποτέλεσε έναν από τους σταθμούς της πρώτης επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα του Κοινοβουλευτικού Υφυπουργού του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας κ. Νόρμπερτ Μπάρτλε.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη συζήτησαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία των δύο χωρών σε επίπεδο τεχνολογίας, εμπορίου, θεματικού τουρισμού και αυτοδιοίκησης.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν σκέψεις σχετικά με τον τρόπο που μπορεί να επιτευχθεί η ανάπτυξη συνεργασιών σ’ αυτά τα θέματα.

«Εύχομαι στο κ. Νόρμπερτ Μπάρτλε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Η επιλογή του για τη θέση αυτή από τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ προφανώς και δεν έχει γίνει τυχαία. Η συνεργασία σε θέματα που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, τις νέες τεχνολογίες, το εμπόριο και το θεματικό τουρισμό όπως είναι για παράδειγμα ο τουρισμός υγείας, είμαι βέβαιος ότι μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες των χωρών μας».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Νόρμπερτ Μπάρτλε με απόφαση της κ. Μέρκελ διαδέχεται τον Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ και είναι ο νέος εντεταλμένος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Ο κ. Νόρμπερτ Μπάρτλε μετέφερε τους χαιρετισμούς της κ. Μέρκελ στο Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη, ενώ επισήμανε ότι στόχος του είναι ως νέος εντεταλμένος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης η 8η Συνδιάσκεψη που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στη Χερσόνησο της Κρήτης να γίνει με την παρουσία της κ. Γερμανίδας Καγκελαρίου».


Σχολιάστε εδώ