Π. Καμμένος: Εκλογές ή δημοψήφισμα, ή ψήφιση με 180 βουλευτές για τη συμφωνία των Πρεσπών

Π. Καμμένος: Εκλογές ή δημοψήφισμα, ή ψήφιση με 180 βουλευτές για τη συμφωνία των Πρεσπών

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε νωρίς το πρωί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε κακή τη συμφωνία που υπέγραψαν η Ελλάδα με την ΠΓΔΜ και υπογράμμισε με έμφαση ότι πρέπει να εξασφαλισθεί η έγκριση του ελληνικού λαού.

«Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών χωρίς την έγκριση του λαού. Ο λαός θα αποφασίσει, εκτός αν υπάρχουν 180 βουλευτές» είπε.

Όπως υποστήριξε «το σχέδιο της συμφωνίας δεν έχει καμία βαρύτητα και δέσμευση μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή. Όλες οι άλλες προϋποθέσεις της συμφωνίας είναι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσουν τα Σκόπια».

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την άποψη πως «η κύρωση που έγινε στα Σκόπια δεν είναι έγκυρη αφού δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου», αναφερόμενος στην αναπομπή της συμφωνίας που έκανε ο Γκεόργκι Ιβανόφ μετά την ψήφισή της από τη Βουλή της πΓΔΜ, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία δέσμευση της χώρας αν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα στα Σκόπια».

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

«Το μόνο που απομένει στον κ. Τσίπρα είναι να ορίσει ημερομηνία εκλογών», σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο twitter.

Για κυβερνητική φαρσοκωμωδία έκανε λόγο η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Ν. Κοτζιάς: «Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ είναι πολύ καλή»

«Η συμφωνία με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας για το όνομα Βόρεια Μακεδονία είναι πολύ καλή, δεν απαιτεί 180 ψήφους για έγκριση στη Βουλή, ο κ. Καμμένος το γνωρίζει και κάνει τις πολιτικές του επιλογές, εμείς λύνουμε προβλήματα που μας κρατούν φυλακισμένους στην ιστορία για να κοιτάξουμε μαζί με τους λαούς το μέλλον», είπε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο κ. Κοτζιάς δήλωσε ακόμα ότι δεν θέλει να σχολιάσει τα λεγόμενα του υπουργού Εθνικής Άμυνας και τόνισε ότι «θέμα ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση το επόμενο εξάμηνο δεν μπαίνει, αυτό το χαρτί το έκαψε ο κ. Μητσοτάκης. Είναι άλλο η ψήφος εμπιστοσύνης και άλλο να ψηφιστεί η συμφωνία για το Σκοπιανό. Η συμφωνία έχει πλειοψηφία βουλευτών στη Βουλή, όπως έχουν εκδηλωθεί οι ίδιοι, όχι κατά τη δική μου αντίληψη».

 

ΠΗΓΗ: euronews.com


Σχολιάστε εδώ