Καμμένος στον ΑΝΤ1: Είμαι η «ασφαλιστική δικλείδα» για να μην περάσει το Σκοπιανό (βίντεο)

Καμμένος στον ΑΝΤ1: Είμαι η «ασφαλιστική δικλείδα» για να μην περάσει το Σκοπιανό (βίντεο)

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου, για το αν η σημερινή Κυβέρνηση είναι μια Κυβέρνηση υπό προθεσμία μετά τις τελευταίες δηλώσεις του, απάντησε ξεκάθαρα ότι «αυτή η Κυβέρνηση έχει ημερομηνία λήξης τον Σεπτέμβριο του 2019».

Όπως εξήγησε ο κ. Καμμένος για να έρθει η συμφωνία για το Σκοπιανό στην ελληνική Βουλή θα πρέπει να προηγηθούν κάποια βήματα από την πλευρά των γειτόνων μας (εκλογές στα Σκόπια, αλλαγή Προέδρος, δημοψήφισμα, συνταγματική αναθεώρηση κλπ.) κι αυτά τα βήματα θα κρατήσουν χρονικά για περισσότερο από δυο χρόνια.

Όπως συμπλήρωσε δε από 1999 και επί κυβερνήσεως Σημίτη υποτίθεται ότι το χρονοδιάγραμμα για την επίλυση του προβλήματος θα ολοκληρωνόταν σε έξι μήνες κι έχουν περάσει 19 χρόνια. Προέβλεψε δε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας αλβανόφωνος στα Σκόπια που θα δεχθεί αυτή τη συμφωνία.

Ο κ. Καμμένος στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στην ΝΔ και τον Πρόεδρος της Κυριάκο Μητσοτάκη ειδικότερα, επισημαίνοντας ότι σήμερα ο κ. Μοσκοβισί, από την Αθήνα μίλησε ξεκάθαρα για το τέλος των μνημονίων και δέχθηκε επίθεση από την αξιωματική αντιπολίτευση για τα όσα είπε. Αυτό αποδεικνύει ότι το μόνο που θέλουν στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι «να μειωθούν οι συντάξεις και να καταστραφεί η χώρα, για να κερδίσουν την εξουσία», είπε ο κ. Καμμένος.

Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην «υπεύθυνη στάση» που κράτησε ο κ. Μεϊμαράκης το 2015, ενώ καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι σήμερα είναι αιχμάλωτος των ακροδεξιών κύκλων στο κόμμα του.

Επανερχόμενος στο Σκοπιανό και απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν έχει υλοποιήσει τη δέσμευση του που είχε εκφράσει το 2014 ότι θα ρίξει όποια Κυβέρνηση προσπαθήσει να περάσει συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ με την ονομασία «Μακεδονία», απάντησε ότι επιμένει σε αυτή του τη θέση όταν ο «κόμπος φτάσει στο χτένι» και κατηγόρησε για υποκρισία του σημερινούς «Μακεδονομάχους» οι οποίοι στο παρελθόν είχαν ξεπουλήσει τα πάντα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά αν φτάσει η συμφωνία στη Βουλή – κάτι που θεωρεί απίθανο – αυτός θα είναι η «ασφαλιστική δικλείδα» που δεν θα επιτρέψει να περάσει από τη Βουλή.

Τέλος ο κ. Καμμένος αποκάλυψε ότι το βράδυ της ψηφοφορίας στη Βουλή επί της πρότασης μομφής της ΝΔ, βουλευτές των ΑΝΕΛ, του αποκάλυψαν ότι δέχθηκαν πιέσεις να προχωρήσουν σε αποστασία και ότι με πρωτοβουλία του Δημήτρη Καμμένου και του Παναγιώτη Μπαλτάκου, έγιναν προσπάθειες να κλειστούν ραντεβού με στόχο να πειστούν οι βουλευτές του να αποχωρήσουν και να ενταχθούν στη συνέχεια σε ένα κεντροδεξιό φορέα, ο οποίος θα είχε και την στήριξη κάποιων επιχειρηματιών..

Πηγή: Real.gr
Βίντεο: enikos.gr

Σχολιάστε εδώ