Ένα Σχέδιο Μάρσαλ για να μένουν οι πρόσφυγες στις χώρες τους με τις δουλειές που θα δημιουργηθούν

Ένα Σχέδιο Μάρσαλ για να μένουν οι πρόσφυγες στις χώρες τους με τις δουλειές που θα δημιουργηθούν

Στη γραμμή των «Θαρραλέων»…

-Προτείνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι

«Υπάρχει κίνδυνος το ευρωπαϊκό όνειρο να διαλυθεί λόγω της μετανάστευσης. Δεν γίνεται, δεν πρέπει να δεχτούμε να συμβεί αυτό. Χρειάζεται θάρρος, αποφασιστικότητα και φιλοδοξία για να βρούμε μαζί νέους δρόμους», τονίζει σε άρθρο του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι και απευθύνει «έκκληση στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να αφήσουν κατά μέρος τη λογική των εθνικών εγωισμών και να δράσουν μαζί για να αποφύγουμε το τέλος της Ένωσης».

Και καταλήγει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου σε αυτό που τονίζαμε στα «Θαρραλέα» της προηγούμενης Κυριακής, ότι η λύση στο πρόβλημα της ροής προσφύγων στις χώρες της Ευρώπης δεν είναι να φτιαχτούν Άουσβιτς και Νταχάου, αλλά να μένουν στις χώρες τους έχοντας δουλειά και ένα ανθρώπινο επίπεδο διαβίωσης, για να μην πνίγονται μαζί με τα παιδιά τους αναζητώντας τη Γη της Επαγγελίας, τη ζωή…

«Στον επόμενο προϋπολογισμό της ΕΕ να διατεθούν πόροι για ένα Σχέδιο Μάρσαλ για την Αφρική. Απαιτούνται τουλάχιστον 40 δισεκατομμύρια ευρώ για να κινητοποιηθούν 500 δισεκατομμύρια επενδύσεων την επόμενη δεκαετία. Στόχος είναι να δημιουργηθούν προοπτικές και ελπίδες για τους νέους Αφρικανούς στις χώρες τους».

Φωτο: wikipedia.org


Σχολιάστε εδώ