Οι μαραθωνοδρόμοι επικρατούν των μπαλαδόρων

Οι μαραθωνοδρόμοι επικρατούν των μπαλαδόρων

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Ορισμένες διαπιστώσεις μετά από δράση 8-9 ημερών στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Τα φαβορί τα έχουν βρει σκούρα και οι εκπλήξεις είναι αρκετές.

Από πλευράς ποιότητας το θέαμα είναι κατώτερο του αναμενομένου. Αλλά αυτό είναι λογικό. Και έχει την εξήγησή του στο πόσο καταπονημένα είναι τα αστέρια των ομάδων.
Όλοι τους μέχρι πρότινος είχαν υποχρεώσεις στα πρωταθλήματα με τις ομάδες τους και στα κύπελλα Ευρώπης. Έχουν δώσει πολλά παιχνίδια, είναι… ξεζουμισμένοι και έτσι οι τακτικές και τα συστήματα των προπονητών πάνε περίπατο, αφού όλα περιστρέφονται γύρω τους.

Παράλληλα, η πίεση αυξάνεται, γιατί όλοι περιμένουν τα πάντα από εκείνους. Και πολλοί μεγάλοι παίκτες δεν αντέχουν το βάρος. Δεν είναι όλοι… Κριστιάνο…

Μια ακόμα διαπίστωση είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων παίζει ποδόσφαιρο σκοπιμότητας. Οι ζογκλερικές ενέργειες ανήκουν στο παρελθόν. Δύναμη, ταχύτητα, πρέσινγκ ψηλά είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν. Η καλή φυσική κατάσταση υπερτερεί του ατομικού ταλέντου.

Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών είναι μαραθωνοδρόμοι και λίγοι είναι οι μπαλαδόροι. Οι ομοσπονδιακοί προπονητές προσπαθούν να φτιάξουν σφιχτά σύνολα, έτσι ώστε πρώτα να παίζουν για το μηδέν και μετά για να σκοράρουν.

Ίσως στα νοκ άουτ να αλλάξει αυτό. Τότε που τα ματς θα είναι δίχως αύριο.

Το Μουντιάλ της Ρωσίας θα μείνει στην ιστορία και για την εφαρμογή του VAR.

Ασφαλώς τα λάθη είναι μέσα στο πρόγραμμα, όμως σε γενικές γραμμές το βίντεο βοηθά σε πολύ μεγάλο βαθμό να υπάρχει δικαιοσύνη. Ας μην ξεχνάμε ότι τις τελικές αποφάσεις τις παίρνουν διαιτητές, άρα άνθρωποι, κι αυτό σημαίνει ότι πουθενά δεν θα βρούμε το τέλειο. Περιορίζεται, όμως, η αδικία. Το θέμα είναι να μη γίνεται αλόγιστη χρήση, αφού οι συνεχείς διακοπές θα σκοτώσουν το άθλημα. Μέχρι τώρα στη Ρωσία η χρήση του είναι ορθή, αν και υπάρχουν κάποια λάθη που δεν διορθώθηκαν, διότι οι ρέφερι δεν θέλησαν να δουν το βίντεο.

Φωτο: sports.ert.gr


Σχολιάστε εδώ