Δεν… πυροβόλησε

Δεν… πυροβόλησε

Θιασώτες της σκληρής γραμμής στην Πειραιώς πρότειναν στον Κυρ. Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση μομφής Τετάρτη βράδυ ή Πέμπτη πρωί και πάντως πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Αυτόματα η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο θα πάγωνε για τρεις τουλάχιστον ημέρες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες από τον Κανονισμό της Βουλής διαδικασίες της πρότασης μομφής. Που σημαίνει ότι θα πήγαιναν πίσω, με κίνδυνο να τιναχτούν στον αέρα οι συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο (Eurogroup) σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα, το χρέος κ.ά.

Κάτι τέτοιο μπορεί να δυσκόλευε τις κινήσεις της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, θα προκαλούσε όμως προβλήματα και στην πορεία της χώρας αλλά και την οργή των Ευρωπαίων. Λέγεται δε ότι τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες και από άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είχαν φτάσει ήδη στην Πειραιώς.

Κατά συνέπεια, στην περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης αγνοούσε τα μηνύματα αυτά το πολιτικό κόστος θα ήταν μεγάλο για τη Νέα Δημοκρατία κι έτσι απέρριψε τη σχετική πρόταση μετά… πολλών επαίνων.


Σχολιάστε εδώ