Μόνιμα χαμένα τα άλλοτε «περήφανα γηρατειά»…

Μόνιμα χαμένα τα άλλοτε «περήφανα γηρατειά»…

Το 2019 δεν θα έχει στο… σακούλι του δώρα, κανέναν μπουναμά για τους συνταξιούχους, τα «περήφανα γηρατειά», όπως αποκαλούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου τους απόμαχους της εργασίας.
Μόνο απώλειες, μαχαίρι στις συντάξεις θα φέρει ο νέος χρόνος. Κλάμα και δάκρυα… Γύρω στα 2,9 δισ. ευρώ θα μείνουν στο Δημόσιο Ταμείο από τις περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων, αφαίμαξη που ψηφίστηκε με το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για να κλείσει η τέταρτη αξιολόγηση.

Και δεν είναι μόνο οι περικοπές των συ­ντάξεων. Ακολουθεί και αύξηση των εισφορών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 2022 οι εισφορές θα αυξηθούν κατά 1,63 δισ. ευρώ και συνολικά θα φτάσουν στα 14,73 δισ. ευρώ.

Και για να μην παραπληροφορούν τα κυβερνητικά όργανα λέγοντας ότι… δεν έγιναν περικοπές στις συντάξεις, πολύ πικρή είναι η αλήθεια: 22 είναι οι μειώσεις που έγιναν διά… χειρός του νόμου Κατρούγκαλου.

Κατά τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, περικοπές έγιναν μόνο από το 2010 μέχρι το 2014, οπότε οι συντάξεις κόπηκαν 11 φορές και αφαιρέθηκαν 45 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους. Και από το 2015, που ανέλαβε την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, κόβονται οι συντάξεις που δεν είχαν… σφαχτεί…


Σχολιάστε εδώ