Φέρτε τη FRONTEX στη Θράκη

Φέρτε τη FRONTEX στη Θράκη

«Αν οι Ευρωπαίοι ανησυχούν πραγματικά για τα μεγάλα μεταναστευτικά ρεύματα από την Ανατολή, ας το δείξουν έμπρακτα», δήλωσε ο επίκουρος καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης Δρ Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος μίλησε στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, που πραγματοποιήθηκε στα Καμένα Βούρλα.

Ο πρώην υπουργός, απευθυνόμενος στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, που ήταν παρών στη διάλεξή του με θέμα «Θράκη: Το επόμενο βήμα…», του ζήτησε να ενισχυθούν περαιτέρω οι τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες, να κινητροδοτηθεί το προσωπικό και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τη μεταφορά από την Πολωνία στη Θράκη του αρχηγείου της πανευρωπαϊκής δύναμης της FRONTEX.

«Ας φέρουν εδώ, να εκπαιδεύσουν στο πεδίο την πανευρωπαϊκή δύναμη, αξιοποιώντας τις σύγχρονες υποδομές των Σχολών της Αστυνομίας μας. Ας το διεκδικήσουμε όλοι μαζί. Αυτό θα ενισχύσει την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων και θα τονώσει και την τοπική οικονομία της Θράκης», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η ενίσχυση και η αναβάθμιση της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής τόσο για την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων όσο και για τη δημογραφική ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο θρακιώτης πολιτικός παρουσίασε όλες τις πτυχές του ζητήματος της Θράκης, εθνικά αλλά και αναπτυξιακά. Ανέλυσε την ελληνική μειονοτική πολιτική στην περιοχή και την τουρκική παρεμβατικότητα. Άσκησε κριτική σε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά, επισημαίνοντας όμως και τις θετικές πολιτικές που κατά καιρούς έχουν γίνει. Ανέδειξε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της ακριτικής Ελλάδας και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον θετικό ρόλο της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής όλα τα χρόνια στη Θράκη.

Φωτό: infocert.digital


Σχολιάστε εδώ