Στην «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης επανεξελέγη πρόεδρος ο Οζάν Αχμέτογλου…

Στην «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης επανεξελέγη πρόεδρος ο Οζάν Αχμέτογλου…

…καθώς, πέραν της ευλογίας του προξενείου, θεωρείται ότι έχει τη γνώση να χειρισθεί ένα πολύ λεπτό ζήτημα, εκείνο των συλλόγων που θέλουν να φέρουν τον όρο «τουρκικός» στον τίτλο τους. Ο Οζάν Αχμέτογλου ήταν και πάλι στην προεδρία της «ΤΕΞ» το 2008, όταν δημοσιεύτηκε η καταδίκη της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση του σωματείου.

Το 2018, σύμφωνα με τουρκικές πηγές, θα είναι «πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά» σε σχέση με την υπόθεση των συλλόγων, μετά και την υιοθέτηση της νέας τροπολογίας από την Ελληνική Βουλή και το δικαίωμα επαναπροσφυγής στα ελληνικά δικαστήρια αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου λαμβάνοντας υπόψη το ευρωπαϊκό σκεπτικό.

Μετά την ψήφιση του νέου νόμου το 2017 τα μέλη της Ένωσης κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης της απόφασης του Εφετείου Θράκης το 2002, η οποία διέταξε τη διάλυση του σωματείου. Η αίτηση δικάστηκε στο Εφετείο της Θράκης στις 9 Φεβρουαρίου 2018 και εντός του εξαμήνου αναμένεται η απόφαση. Και η τουρκική TRT προαναγγέλλει ότι το «καλοκαίρι προβλέπεται θερμό ως προς τις εξελίξεις στον χώρο της σωματειακής ελευθερίας».

exofrenikos@hotmail.com


Σχολιάστε εδώ