Προειδοποιήσεις Ευ. Μυτιληναίου για το μέλλον της ενεργειακής αγοράς

Προειδοποιήσεις Ευ. Μυτιληναίου για το μέλλον της ενεργειακής αγοράς

Προειδοποιήσεις για το μέλλον της ενεργειακής αγοράς απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Μυτιληναίου, Ευάγγελος Μυτιληναίους, ο οποίος έκανε λόγο για «κλονισμό του ενεργειακού μοντέλου» της χώρας.

«Οι τριγμοί στην κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού, πάνω στην οποία στηρίχθηκε το μοντέλο της Ελλάδος, συνεπάγονται τον εκ θεμελίων κλονισμό της συνολικής ενεργειακής πολιτικής» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, από το βήμα εκδήλωσης της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου.

Ανέφερε, επιπλέον, ότι το σύνολο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ΔΕΗ+4,33% τελούν υπό κίνδυνο, εξαιτίας της αύξησης του κόστους των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Παρ’ όλα αυτά, επανέλαβε το ενδιαφέρον του Ομίλου για συμμετοχή στην πρώτη φάση της διαδικασίας πώλησης των λιγνιτικών μονάδων σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος λήγει αύριο, Πέμπτη.

Από την πλευρά του, το εκτελεστικό μέλος της Βιοχάλκο, Μιχάλης Στασινόπουλος, στιγμάτισε το γεγονός ότι η χώρα έχει μείνει πίσω στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, και αξίωσε να «ανοίξει» γρήγορα, προκειμένου να βρεθεί σημείο ισορροπίας με τις ανταγωνιστικές αγορές.

Πηγη: naftemporiki.gr


Σχολιάστε εδώ