Μέρκελ: Να κάνουμε με την Ελλάδα το τελευταίο βήμα

Μέρκελ: Να κάνουμε με την Ελλάδα το τελευταίο βήμα

2Αισιόδοξη ότι «θα καταφέρουμε να κάνουμε το τελευταίο βήμα» για το ελληνικό πρόγραμμα, εμφανίστηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup, την προσεχή Πέμπτη.

Μόλις συμβεί αυτό, δηλαδή η έξοδος της Ελλάδας από το μνημόνιο, «τότε όλες οι χώρες της Ευρωζώνης θα βρίσκονται εκτός προγραμμάτων», έσπευσε να προσθέσει.

Τότε, εξήγησε επιπλέον, «θα είναι η σωστή στιγμή για να ληφθούν τα επιπλέον μέτρα θωράκισης της Ευρωζώνης».

Οι δηλώσεις της Μέρκελ πραγματοποιήθηκαν κατόπιν της συνάντησης με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., κατά την οποία θα συζητηθεί η μεταρρύθμιση του ευρωπαϊκού «οικοδομήματος».

«Την Πέμπτη ελπίζω να καταφέρουμε να κάνουμε με την Ελλάδα το τελευταίο βήμα στο πρόγραμμα. Τότε όλες οι χώρες του ευρώ θα είναι εκτός προγραμμάτων και τότε θα είναι η σωστή στιγμή για να πούμε “τώρα πρέπει να καταστήσουμε την Ευρωζώνη ασφαλή έναντι κρίσεων”» εξήγησε, αναλυτικά.

«Πιστεύω ότι μπορούμε με τις προτάσεις μας να κάνουμε ένα καλό βήμα στη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης που θα έχουμε μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την επόμενη εβδομάδα» υποστήριξε, παράλληλα.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr


Σχολιάστε εδώ