Το 98% των Ελλήνων λέει ότι είναι κακή η οικονομική κατάσταση!

Το 98% των Ελλήνων λέει ότι είναι κακή η οικονομική κατάσταση!

Οι σκληρές συνθήκες κάτω από τις οποίες προσπαθεί να επιβιώσει ο Έλληνας και το ελληνικό νοικοκυριό, σε σχέση με τη ζωή που κάνουν οι πολίτες των άλλων χωρών της ΕΕ, καταγράφονται με τον πιο αδιάψευστο τρόπο στη δη­μοσκόπηση που έκανε το Ευρωβαρόμετρο.

Στην ερώτηση αν ευελπιστούν σε ένα καλύτερο μέλλον, το 98% λέει ότι η ελληνική οικονομική κατάσταση είναι κακή, ενώ η απάντηση των άλλων Ευρωπαίων είναι θετική σε ποσοστό 49%! Επίσης, οι Έλληνες είναι οι λιγότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, σε ποσοστό 52%, ενώ στις άλλες χώρες της ΕΕ το 83% δηλώνει ικανοποιημένο. Ακόμη, το 37% των Ελλήνων εκτιμά ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν τους επόμενους 12 μήνες.

Στην ερώτηση ως προς την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους και την προ­σωπική επαγγελματική τους κατάσταση, θετικές τις χα­ρακτήρισαν το 35% και το 30% των ερωτηθέντων Ελλήνων αντίστοιχα έναντι 71% και 61% συνολικά στην ΕΕ.

Αισιοδοξία για το μέλλον της ΕΕ εκφράζει το 58% των Ευρωπαίων και το 42% των Ελλήνων. Ως το πιο σημαντικό πρόβλημα της χώρας τους οι Έλληνες θεωρούν την ανεργία σε ποσοστό 54% έναντι 25% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.


Σχολιάστε εδώ