Στην Προεδρία της Δημοκρατίας μέσω… Σκοπίων θέλει να πάει ο Σαμαράς!

Στην Προεδρία της Δημοκρατίας μέσω… Σκοπίων θέλει να πάει ο Σαμαράς!

Με όχημα το ζήτημα των Σκοπίων ο Αντ. Σαμαράς επιχειρεί να ανέλθει εκ νέου στον αφρό των πολιτικών πραγμάτων της χώρας και να δρομολογήσει στη συνέχεια τις διαδικασίες για την εκπλήρωση των προσωπικών του φιλοδοξιών.

Δεδομένου ότι στη μέχρι τώρα πορεία του έχει διέλθει από τα αξιώματα του βουλευτή, του υπουργού, του αρχηγού κόμματος και του πρωθυπουργού, το μόνο βάθρο που έχει απομείνει να… ανέβει είναι αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η έντονη και με βαρύτατους χαρακτηρισμούς διαφωνία του στη συμφωνία με τα Σκόπια, στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση, καθώς και η ευθεία επίθεσή του σε βάρος του Πρ. Παυλόπουλου αποτελούν μέρος ενός συγκεκριμένου σχεδίου που θα (του)… ανοίξει τον δρόμο προς την Ηρώδου Αττικού.

Την ίδια στιγμή, από το περιβάλλον του προαναγγέλλουν πολιτικές πρωτοβουλίες σε διάφορα επίπεδα που θα στοχοποιούν την κυβέρνηση και προσωπικά τον Αλ. Τσίπρα, με τον οποίο άλλωστε έχει ανοιχτή «βεντέτα», λόγω του ότι το 2015, με όπλο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σταμάτησε πρόωρα τη θητεία της τότε κυβέρνησης. Κάτι που ο κ. Σαμαράς δεν του το συγχώρησε ποτέ και επιθυμεί διακαώς να πάρει την (πολιτική) εκδίκησή του.


 Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν εκείνος που άσκησε την πλέον σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα για τη συμφωνία με τα Σκόπια. Έκανε λόγο για «αχρείαστο και ταπεινωτικό συμβιβασμό» και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έδωσε μόνο το όνομα αλλά και την εθνότητα και την ταυτότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας στα Σκόπια, φαλκιδεύοντας, όπως υποστήριξε, την ελληνικότητα της Μακεδονίας διεθνώς και δημιουργώντας πολλαπλές εστίες προστριβών στο μέλλον.


Με τη στάση του αυτή ο κ. Σαμαράς δεν δείχνει απλά συνεπής όσον αφορά τις θέσεις που διαχρονικά εκφράζει στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά παράλληλα θέλει να εγγράψει πολιτικές υποθήκες για το μέλλον, ότι είναι αυτός που πρόταξε τα στήθη του σε ένα θέμα υψίστης σημασίας για τον ελληνικό λαό και το έθνος. Κι αυτό διότι πιστεύει ακράδαντα ότι το ζήτημα των Σκοπίων θα παραμείνει στο επίκεντρο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η σφοδρή επίθεση του κ. Σαμαρά σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου, τον οποίο κατηγόρησε για «ανιστόρητη σύμπλευση» με τον κ. Τσίπρα, που «δεν είναι ικανή να σβήσει από την εθνική μνήμη τις παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου», όπως τόνισε.

Σκοπός του πρώην πρωθυπουργού ήταν σε πρώτο στάδιο να εκθέσει τον κ. Παυλόπουλο έναντι του ελληνικού λαού, να τον φθείρει όσο είναι δυνατόν, ταυτίζοντάς τον με την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντάς τον έτσι αντιμέτωπο με τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Και σε δεύτερο στάδιο να περιορίσει τις πιθανότητες -ει δυνατόν και να εκμηδενίσει- τις πιθανότητες ανανέωσης της θητείας του κ. Παυλόπουλου στην Προεδρία το 2020. Κάτι που κατά την άποψη του κ. Σαμαρά θα ανοίξει τον δρόμο προκειμένου εκείνος να εγκατασταθεί στο νεοκλασικό της Ηρώδου Αττικού.

ΖΑΦ.


Σχολιάστε εδώ